km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Megtisztulnak a terek, az utcák és a parkolók

Megtisztulnak a terek, az utcák és a parkolók

Eddig példa nélküli köztisztasági programot indított Szombathely. Megtisztítják a tereket, parkolókat, lemossák és fertőtlenítik a köztéri padokat. A munkálatokban a Szova és a Szompark több mint 30 munkatársa vesz részt. A részleteket a Fő téren ismertették. A szombathelyiek kedvelt tartózkodási helyén az Adventre is készülve a takarítás mellett téliesítik a szökőkutat, és hamarosan a növényzetet is cserélik.

 

Mossák és lefertőtlenítik a padokat a Fő téren. Az őszi nagytakarítás fontos része a lehullott lomb összegyűjtése. Eddig itt heti egy-két alkalommal dolgoztak a köztisztaságiak, most háromszor is visszatérnek ide. De még ezen a napon megtisztítják a Berzsenyi, a Szent Márton teret, és a Rákóczi utcát is, hamarosan pedig a könyvtár előtti téren dolgoznak a lombszívók.


Horváth Soma alpolgármester elmondta, hogy majdnem 35 ember vesz benne részt. Emellett természetesen folyamatosan tisztítják a város zöldterületeit is, ehhez a Szompark gépeket is beszerzett, melyeket most már több mint három hete használnak. Jelenleg a Diófa utcában, a Joskar Ola lakótelepen, vagy a Derkovitson tisztítják meg és szedik fel a lombot.


Az eddig példa nélküli köztisztasági programot ismertető sajtótájékoztatón dr. Nemény András szólt arról, hogy az ingyenes parkolás bevezetésével a város 130 millió forintos bevétel-kiesésre számíthat. Az intézkedés a vírus terjedését nem csökkenti, viszont a belvárosban szinte lehetetlenné válik a közlekedés, és a parkolás is. A parkolóőrök viszont nem maradnak feladat nélkül, ők is részt vesznek takarításban.


„Ami viszont a mi feladatunk, hogy tisztán tartsuk a várost. A SZOVA és a Szompark munkatársai valamennyi teret együttműködve meg fogják tisztítani, fertőtlenítik a padokat, összeszedik a lombokat, a szökőkutakat téliesítik, a növényzetet cserélik. Az a célunk, hogy Szombathely ebben a nehéz helyzetben is tiszta város legyen, hiszen ez dupla haszonnal jár: a járvány miatt és esztétikailag is” – fogalmazott a polgármester. 


Szólt arról is, hogy szeretné, ha a Győrbe vezényelt szombathelyi orvosok és ápolók hazatérhetnének. A Markusovszky kórházban több mint 180 covidos beteget kezelnek, naponta 5-9 fertőzött hal meg. 32 lélegeztetőgép áll rendelkezésre, de szakszemélyzet híján csak 17-et tudnak használni.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!