km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Közgyűlést tartott a Parkerdei Kertbarát Egyesület

Közgyűlést tartott a Parkerdei Kertbarát Egyesület

Április 1-jén tartotta a soron következő közgyűlését a Parkerdei Kertbarát Egyesület a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Az elmúlt négy év beszámolói mellett az idei feladatokról esett szó, alapszabályt módosítottak, és új elnökséget. Az egyesületet mostantól Horváth Zoltán vezeti, alelnöke Marton Róbert lett. Az eseményen Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében Horváth Soma alpolgármester vett részt, aki méltatta a most leköszönő elnök, Molnár Lajos munkáját. Hangsúlyozta, hogy a közel négy évtizede alakult szervezet nagyon sokat tett a városért. Ezt követően Czeglédy Csaba a séi és szombathelyi önkormányzat rendezési tervéről, a tulajdoni viszonyokról beszélt az érintetteknek.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hidegen, esősen indult a kedd, és délután sem javul jelentősen az idő
Keddre virradóan nyugaton, északnyugaton esőre ébredtünk.
Vármegyei II. osztály, déli csoport: a Rum mesterötösnek is köszönhetően, a Nárai mesternégyessel nyert, de a Körmend is ötöt rúgva tartotta otthon a pontokat
A Bajánsenye a Gyöngyöshermán-Szentkirályt, az Újperint a Rábatótfalut múlta felül 2-1-re. A Szentpéterfa három gólja három pontot ért számukra, a Felsőcsatár és az Egyházasrádóc azonban nem bírt egymással.
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.