km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Közgyűlést tartott a Parkerdei Kertbarát Egyesület

Közgyűlést tartott a Parkerdei Kertbarát Egyesület

Április 1-jén tartotta a soron következő közgyűlését a Parkerdei Kertbarát Egyesület a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Az elmúlt négy év beszámolói mellett az idei feladatokról esett szó, alapszabályt módosítottak, és új elnökséget. Az egyesületet mostantól Horváth Zoltán vezeti, alelnöke Marton Róbert lett. Az eseményen Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében Horváth Soma alpolgármester vett részt, aki méltatta a most leköszönő elnök, Molnár Lajos munkáját. Hangsúlyozta, hogy a közel négy évtizede alakult szervezet nagyon sokat tett a városért. Ezt követően Czeglédy Csaba a séi és szombathelyi önkormányzat rendezési tervéről, a tulajdoni viszonyokról beszélt az érintetteknek.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elindult a hazai dinnyeszezon
Magyarországon 2600 hektáron termesztenek görög-, 400 hektáron sárgadinnyét.
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.