km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Az autó kerekében, az utastérben és az ülés alatt is csempészcigi volt

Az autó kerekében, az utastérben és az ülés alatt is csempészcigi volt

Zala megyében bukott le egy bolgár férfi.

A Zala megyei Csörnyeföldnél állítottak meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy angol rendszámú autószállító trélert, hogy ellenőrizzék a rakományát, a jármű bolgár sofőrje és utasa pedig egészen a lebukásig hallgatott az „extrával felszerelt” autóról.

A szállított gépkocsi átvizsgálásakor a pénzügyőrök nemcsak a kerekekben találtak illegális cigarettát, hanem az utastérben és az ülések aljában is. A sofőr azt mondta, hogy a tréleren vontatott jármű és a kerekeiből kiszedett cigaretta az övé, de a többiről nem tud semmit.

A pénzügyőrök összesen 1300 doboz, közel 3 millió forint értékű magyar zárjegy nélküli adózatlan dohányterméket szedtek ki a járműből. A 32 éves sofőr több millió forint bírságra számíthat és jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás miatt is felelnie kell – közölte a NAV.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.