km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Közel 8 millió forint adományt gyűjtöttek a vadászok a Markusovszky kórháznak

Közel 8 millió forint adományt gyűjtöttek a vadászok a Markusovszky kórháznak

Közel 8 millió forint adomány gyűlt össze a Vas vármegyei jótékonysági vadászaton, amit tavaly decemberben rendeztek meg. Ebből az összegből a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermekosztályának vásárolnak 3 orvosi eszközt. Az adományt jelképesen adták át a kórházban.

 

11. alkalommal szervezték meg tavaly a jótékonysági fácánvadászatot, amely az ország egyik legnagyobb és legsikeresebb karitatív programja. 


Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2023-ban 51,2 millió forintot adományoztak a magyar egészségügy számára. 23 kórház gyermekosztályát támogatják, a pénzek nem egyenlő arányban oszlanak el, hanem a résztvevői és a támogatói aktivitás arányában kapják az egyes megyék. Vas vármegye ilyen értelemben a 19 vármegyéből az egyik legjobb - szám szerint a második Fejér megyét követően - itt a legnagyobb a részvételi és a támogatói aktivitás.


Vas vármegye 5. alkalommal csatlakozott a programhoz. Körülbelül 1 millió forinttal sikerült többet gyűjteni, mint az előző alkalommal.


Kondora Bálint, a Jótékonysági Vadászat Vas vármegyei nagykövete hozzátette, akkor nagyságrendileg 6,6-6,7 millió forintnyi összeg gyűlt össze orvosi eszközvásárlásra, tavaly pedig a végösszeg 7,9 millió, tehát majdnem a 8 milliós álomhatárt sikerült elérni. Úgy gondolja, hogy ez a siker annak tudható be, hogy a programról egyre többen hallottak, egyre többen ismerik. A vadásztársadalomban mindenképp kivívott már egyfajta ismertséget és elismertséget.


Az adományból a Markusovszky kórház gyermekosztálya számára vásárolnak három új, korszerű eszközt, amelyek klinikai szintre emelik a gyermekosztályt. Dr. Lazáry György, a gyermeksebészeti részleg vezető főorvosa kiemelte, gyerek cisztoszkópról van szó, ami eddig a kórházban nem volt. A gyermek urológiai vizsgálatoknál nagyon fontos, hogy lássák a húgyutakat belülről is, hiszen számos olyan fejlődési rendellenesség van, aminél nem elég a röntgen- vagy CT-felvétel.


Beszereznek még egy elektromos kést, amit ambuláns műtétekhez használhatnak, valamint légfunkciót vizsgáló gép is érkezik majd.

 

Forrás: SZTV

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.