km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Közel 2500 fertőzött  egy nap alatt Ausztriában

Közel 2500 fertőzött egy nap alatt Ausztriában

Az Egészségügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium ma 2435 újonnan regisztrált koronavírus-esetet jelentett be. Ez az eddigi legmagasabb érték, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, Bécsben a jelenlegi aktív betegek száma majdnem eléri a tízezer főt, pontosan 9986, míg Burgenlandban 409 koronavírusos eset van a mai adatok szerint. Országszerte 1002 embert kell kórházban ellátni fertőzés miatt, közülük 161-et az intenzív osztályon. Eddig 941 ember halt meg a fertőzés következtében.


Ausztria és Magyarország is a német kockázati listára került


Németország és Hollandia szinte egész Ausztriát kockázati területnek nyilvánította. A Németországból érkező utazók esetében ez Karintia kivételével minden szövetségi államra vonatkozik. Hollandia bővíti utazási figyelmeztetését, amely most Bécsre, Salzburgra, Felső-Ausztriára, Vorarlbergre, Alsó-Ausztriára és Tirolra vonatkozik. 


A részleteket és a kivételszabályokat, például a családok és a munkához szükséges utazásokat Németországban a szövetségi államokban egyénileg szabályozzák, ezért azok eltérnek egymástól. Az osztrák tartományok mellett Lengyelország, Svájc, Nagy-Britannia, Írország és Liechtenstein is felkerültek a listára. De ugyanígy kockázati területnek számítják Olaszország esetén Dél-Tirolt, Toszkánát, Lombardia és Szardínia –, de Svédországot, Bulgáriát, Magyarországot és Horvátországot is. Ezzel szemben a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek törlődött a listáról.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.