km/óra
  2024.05.21., kedd  •  Konstantin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Közel 2500 fertőzött  egy nap alatt Ausztriában

Közel 2500 fertőzött egy nap alatt Ausztriában

Az Egészségügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium ma 2435 újonnan regisztrált koronavírus-esetet jelentett be. Ez az eddigi legmagasabb érték, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, Bécsben a jelenlegi aktív betegek száma majdnem eléri a tízezer főt, pontosan 9986, míg Burgenlandban 409 koronavírusos eset van a mai adatok szerint. Országszerte 1002 embert kell kórházban ellátni fertőzés miatt, közülük 161-et az intenzív osztályon. Eddig 941 ember halt meg a fertőzés következtében.


Ausztria és Magyarország is a német kockázati listára került


Németország és Hollandia szinte egész Ausztriát kockázati területnek nyilvánította. A Németországból érkező utazók esetében ez Karintia kivételével minden szövetségi államra vonatkozik. Hollandia bővíti utazási figyelmeztetését, amely most Bécsre, Salzburgra, Felső-Ausztriára, Vorarlbergre, Alsó-Ausztriára és Tirolra vonatkozik. 


A részleteket és a kivételszabályokat, például a családok és a munkához szükséges utazásokat Németországban a szövetségi államokban egyénileg szabályozzák, ezért azok eltérnek egymástól. Az osztrák tartományok mellett Lengyelország, Svájc, Nagy-Britannia, Írország és Liechtenstein is felkerültek a listára. De ugyanígy kockázati területnek számítják Olaszország esetén Dél-Tirolt, Toszkánát, Lombardia és Szardínia –, de Svédországot, Bulgáriát, Magyarországot és Horvátországot is. Ezzel szemben a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek törlődött a listáról.
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak