km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Kozármisleny: A bajnokság meglepetéscsapata

Kozármisleny: A bajnokság meglepetéscsapata

Aczél Zoltán, az egykori szombathelyi közönségkedvenc vezetőedző ezúttal a Kozármisleny együttesével érkezik vasárnap a Rohonci útra. A kék-fehér alakulat remek futballt mutatott be az ősszel. Az ötödik helyen zárták 2023-at, a 17 meccsből kilencet megnyertek.

A kiváló produkció ellenére komoly volt a játékosmozgás a Baranyai vármegyei együttesnél. Daru Bence Szegedről, Konsztantinosz Ikonomu Soroksárról, Koszovcsuk Olekszandr a Honvéd II-től, Kósa Marcell a III. Kerülettől, Oroszi István Budafokról, Szabó Bálint Újpestről, Vogyicska Bálint pedig Ajkáról szerződött hozzájuk. Befejezte a pályafutását Egerszegi Tamás. Kölcsönből visszatért eredeti csapatához Barkóczi Benedek (MTK), Rácz Balázs (DVSC) és Megyeri Gábor (Kazincbarcika). Nagy Mihály Krisztián Ajkára igazolt, Sági Milán pedig Tiszakécskére.

A Misleny már múlt szombaton megkezdte a tavaszt, ám hazai környezetben 2–1-re kikaptak a Honvédtól. Góljukat Horváth Péter szerezte. Idegenben egyébként bátran futballoznak. Négyszer győztek (a Honvéd otthonában és Budafokon is 2–1-re, Ajkán 3–0-ra, a BVSC Szőnyi úti pályáján 1–0-ra), egyszer játszottak döntetlent (Mosonmagyaróváron 1–1-et) és csak háromszor kaptak ki (Győrben 2–1-re, Kazincbarcikán 1–0-ra, a Nyíregyháza vendégeként pedig 5–1-re).

A házi góllövőlistájukat Kirchner György vezeti 11 góllal, őt pedig a Horváth Péter–Vajda Roland-páros követi 5-5 találattal. A keretükben Schuszter Ronald az egyetlen, aki Haladás-múlttal büszkélkedhet.

(Fotó: Nagy Jácint)

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak