km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Koszorú: idén is nagy divat a fekvő kompozíció

Koszorú: idén is nagy divat a fekvő kompozíció

Csökkent a koszorúk ára a tavalyihoz képest. Legtöbben a közepes méretű díszeket keresik, nagy divat a fekvő kompozíció. A piacon mintegy 60 kereskedő kínálatából válogathatnak a szombathelyiek.

 

A tavalyihoz képest mintegy 30 százalékkal olcsóbbak a koszorúkompozíciók az egyik standnál. A vásárlók több ezret hagynak ott alkalmanként. Szájer József vállalkozó az SZTV érdeklődésére elmondta, meglepődött, mivel azt gondolta, hogy a kisebb, olcsóbb tálak jobban elkelnek majd. Ennek ellenére az idősebb nyugdíjasok is inkább nyúlnak a drágább termékekhez. A legolcsóbb 900 forintba kerül, de ötezres díszeket is találunk a standoknál. A választás a kettő közé szokott esni – tette hozzá a vállalkozó.


Vannak mécsessel ellátott zöldek is a kínálatban. A hagyománykedvelők inkább a koszorú alakú dekorációt viszik, de néhány éve nagy divat a fekvő kompozíció is. 


A vásárcsarnokban mintegy hatvan kereskedő árul koszorút. Bosnyák Szilvia, a Szombathelyi Vásárcsarnok Kft. munkatársa elmondta, a bérleti helyek száma csökkent ugyan, de igyekeztek a koszorúárusokat az egyes csarnokban, a sátorban, a szabadtéri piac helyén, előtt, illetve a Hunyadi házi parkolóban elhelyezni, hogy mindenki kényelmesen végignézhesse széles kínálatukat.


A temetőket már napközben is sokan látogatják, rendbe teszik a sírokat, vagy éppen már a díszítésnél tartanak. Sokan már az elmúlt napokban, illetve a múlt hétvégén kivitték a virágokat a temetőkbe, ennek ellenére ezen a hétvégén is nagy forgalomra számítanak az ilyen jellegű helyeken. A szombathelyi temetőkben is érdemes viselni a maszkot, illetve betartani a távolságot, ezen kívül azt is kérik a szakemberek, hogy a szokásos köszönési formákat mellőzzék. 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.