km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kőszegen 2,8 milliárdból újítanak fel utakat

Kőszegen 2,8 milliárdból újítanak fel utakat

Több mint 2,8 milliárd forint kormányzati támogatással újíthatják fel a belterületi utakat, épülhetnek új parkolók és bővülhet a csapadékvíz-elvezető rendszer Kőszegen.

 

Básthy Béla polgármester közleményében azt írta, a kormányhatározat, amely megjelent a Magyar Közlönyben, 800 millió forint forrást rendel a város új temetője és az ahhoz tartozó infrastruktúra kiépítésére, valamint rendelkezik arról is, hogy elindulhat Kőszeg szimbolikus épülete, a Bálház rekonstrukciója.
   

A polgármester közölte: csütörtökön Ágh Péterrel (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjével - a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett szűk körben - adták át a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca felújított szakaszát, melynek 50 millió forintos költségéhez a Belügyminisztérium 30 millió forinttal, az önkormányzat pedig csaknem 20 millió forint önerővel járult hozzá.
   

Básthy Béla kiemelte:  2020-ban a városban 1,1 milliárd forintot meghaladó út- és közterület-felújítás valósult meg, amelyek összértéke 2021-ben, a tervezett hasonló fejlesztésekkel együtt, meghaladja majd a 4 milliárd forintot. 

 

Forrás: MTI

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.