km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kosárlabda: tükörsima Falco-győzelem a Honvéd ellen a negyeddöntő párharc első összecsapásán

Kosárlabda: tükörsima Falco-győzelem a Honvéd ellen a negyeddöntő párharc első összecsapásán

A címvédő szombathelyiek 102-60-ra verték a Budapesti Honvédot és egy lépéssel közelebb kerültek a legjobb négybe jutáshoz.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A NEGYEDDÖNTŐ 1. MÉRKŐZÉS

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - BUDAPESTI HONVÉD SPORTEGYESÜLET 102-60 (25-19, 27-12, 29-15, 21-14)

Falco: Pot 17/9, Tanoh Dez 3, Benke 13/6, Tiby 12/3, Krivacevic 8. Csere: Perl 21/3, Keller 11, Jordano 8/6, Kovács B. 7/3, Pongó 2.

Edző: Milos Konakov

Honvéd: Djokovics 5/3, Reizinger -, Wesson Jr. 10/6, Henry 14/3, Peringer 2. Csere: Simon K. 11/9, Filipovic 9, Hajdú 3/3, Bazsó 2, Brown 2, Kopácsi 2.

Edző: Zlatko Jovanovic

 

Egy bizonyítási vágytól égő Falco fogadta a Budapesti Honvédot szombat délután az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének első összecsapásán. A szombathelyiek első helyen jutottak a rájátszásba, míg a fővárosiak óriási hajrával vívták ki, hogy itt lehetnek a legjobb nyolc között. 

 

A párharc első támadása a szombathelyieké volt, Tiby pedig egy triplával adta meg alaphangot. A vendégek először egy pontot a vonalon hagytak, majd újabb kísérletet rontottak, ami Pot szintén kintről büntetett, 6-1 állt az eredményjelző táblán. Nem igazán találta a dobásait a Honvéd, továbbra is csak büntetőből tudott betalálni, két és fél perc elteltével 8-3 volt az eredmény. Matt Tiby is a vonalról gyarapította pontjai számát, majd villámgyorsan újabb sárga-fekete kosarat jegyezhettünk fel, amire egy hármassal feleltek a fővárosiak (11-6). A címvédő ekkor már minden mezőnyfault után dobhatott, ezúttal Benke Szilárd volt a végrehajtó, 12-6-ra vezetett a Konakov-legénység. 13-10-nál három pontra kapaszkodott a vendég gárda, Pongó kosara nagyon kellett a Falcónak, no meg az is, hogy a következő akcióból ne tudjon pontokat szerezni a Honvéd. Keller Ákos 17-10-re módosította az eredményt, de a pirosmezesek is beköszöntek, majd egy hatalmas triplával 17-15-re zárkóztak. Két büntető után már 17-17 volt az állás, elolvadt a hazai előny, a címvédő azonban tudott reagálni és ismét magához ragadta a vezetést. Keller hibátlanul büntetőzött, Perl is megtette ugyanezt, s mivel a negyed szintén a hazaiak 9-es klasszisának remek kosarával zárult, 25-19-ről következhetett a második felvonás. 

 

Nagyon elkapta a fonalat a vasi gárda, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy villámgyorsan újabb öt pontot szerezve már 30-19-re vezettek, jött is a Honvéd időkérése. A folytatásban aztán megrekedtek a csapatok, nagyon sokáiag nem változott az állás, Kovács Benedek azonban megtörte az ínséges időszakot (32-19). Perl Zoltán 2+1-es akcióval villant, majd újabb könnyű kosarat szerzett a szombathelyi együttes, a különbség pedig ezúttal már a húsz ponthoz közelített (37-19). Kapaszkodnia kellett a Honvédnak, amely 37-24-re fel is zárkózott, a következő budapesti kosárnál pedig Milos Konakov adott utasításokat az övéinek egy időkérés formájába öltve. Pot öt pontjával tértek vissza a pályára a felek, nem lassított a címvédő, amely 49-29-nél már húsz ponttal vezetett. Újabb vendég timeout következett, a folytatásban finoman szólva sem szórták meg magukat a csapatok, így két negyed után 52-31 állt az eredményjelző táblán.

 

Honvéd ziccerre két Benke-tripla érkezett válaszként, majd a vendégek is dobtak egyet ebből a fajtából (58-36). Matt Tiby büntetőinek köszönhetően a hatvanas határt is elérte a Falco, aki aztán egy faultos kosárral is szomorította ellenfelét. Perl Zoltán két büntetőből ezúttal egyet értékesített, majd Benke robogott végig és tett fel egy ziccert, folyamatosan nyitotta azt a bizonyos ollót a bajnoki cím védője (66-36). Lendületesen, hatékonyan kosárlabdázott a Falco, sok assziszttal játszott, amikből továbbra is tudott könnyű kosarakat szerezni. Jordanot triplakísérlet közben faultolták, két büntető a helyére is került, majd Perl Zoltán süllyesztett el egy hármast (79-44). A negyed zárásaként a hazaiak még két ponttal megtoldották addigi termésüket és 81-46-ra vezettek a záró etap előtt. 

 

Szép vendég kettessel indult a negyedik negyed, majd két büntetőt is dobhatott a Honvéd, nyolc perccel a vége előtt 83-50 volt az állás. Tetemes előny ide, tetemes előny oda, ponterősen, motiváltan játszottak a vasiak, Jordano újabb triplát jegyezhetett fel, majd Perl Zoltán váltotta kosárra mindkét büntetőjét (89-50). A száz pontot ostromolták a sárga-feketék, Pot és Keller remek összjátéka után utóbbi volt eredményes, magabiztosan közelített a Falco a negyeddöntős párharc pályaelőnyének megőrzése felé (91-50). A budapestiek becsületére legyen mondva, hogy ebben a helyzetben is küzdöttek, hajtottak, valamint szép kosarakat is tudtak még szerezni. Stefan Pot révén lett meg a Falco századik pontja, amely végül 102-60-as, rendkívül magabiztos győzelemmel húzta be a negyeddöntő első találkozóját.

 

A párharc április 16-án, kedden 19 órás kezdettel folytatódik, méghozzá a Ludovika Arénában.

 

Fotó: Pataki Gergő

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Munkába állt a szombathelyi tűzoltóság új járműve
Új gépjárműfecskendővel bővült a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság járműállománya: 4000 liter vizet képes szállítani, és minden káreseménynél bevethető. A beszerzés egy 10,1 milliárd forint értékű pályázat keretében történt, összesen 37 gépjárműfecskendőt osztottak szét a tűzoltóságok között.
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Irokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.