km/óra
  2024.05.29., szerda  •  Magdolna napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kosárlabda: nagyot fordított és ott van a legjobb négy között a Falco a Magyar Kupában!

Kosárlabda: nagyot fordított és ott van a legjobb négy között a Falco a Magyar Kupában!

A sárga-feketék remek mérkőzésen 79-75-re verték az Alba Fehérvárt és ott lesznek a budapesti négyes döntőben.

 

ZSÍROS TIBOR FÉRFI MAGYAR KUPA NEGYEDDÖNTŐ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY -  ARCONIC-ALBA FEHÉRVÁR 79-75 (12-26, 26-17, 22-18, 19-14)

Falco: Pot 2, Brown 6, Kovács 3/3, Tiby 10/6, Keller 9. Cserék: Barac 12, Cowels 18/12, Sövegjártó 3, Perl 16/6.

Edző: Milos Konakov

Alba Fehérvár: Pongó 6/3 ,Somogyi 10, DeCosey ,Ford 12, Philmore 16. Cserék: Vojvoda 9/3, Decosey 14/6, Takács M. 4, Mbacke Diong 4.

Edző: Alejandro Zubillaga

 

Négy nap leforgása alatt másodszor csapott össze az Alba Fehérvár gárdájával a Falco. A helyszín ezúttal Szombathely és az Aréna Savaria volt, a tét pedig nem volt kisebb, mint a legjobb négy közé jutás a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupában. 

 

Első akcióját egyik gárda sem tudta kosárra váltani, majd DeCosey révén a vendégek szerezték meg a vezetést. Az újabb Alba-kosárra egy hármassal feleltek a szombathelyiek, amiből aztán még kettő esett egy-egy elosztásban, így aztán 6-7 állt az eredményjelzőn. Keller Ákos pöcizésével már a Falconál volt az előny, 8-7 után azonban hét fehérvári pont esett, rapszódikus volt az összecsapás. 8-14-nél Keller Ákos 50%-osan büntetőzött, majd érkezett a pályára a tegnap szerződést hosszabbító Perl Zoltán. Pongó floaterével tovább nyílt az olló, majd megrekedtek a csapatok és mindkét oldalon sok volt a hiba, a pontatlanság. A pontcsendet a vendégek törték meg, 9-18-nál pedig időt is kért Milos Konakov. A játékmegszakítás után Perl triplája került a helyére, Takács Milán a vonalról volt eredményes, őrizte előnyét az Alba (12-20). A vasiak ki tudták dolgozni a tiszta dobóhelyzeteket, értékesíteni azonban nem tudták azokat, ezt pedig meg is büntette a Fehérvár, 12-26-nál már 14 volt közte. Ez már nem is változott a negyed végéig, így várhatták a csapatok a második etapot.

 

Sövegjártó duplája, majd Cowels 2+1-e zárkóztatta a címvédő vasiakat, villámgyorsan tíz pont alatt volt a differencia (17-26). 17-28-nál Sövegjártó egy büntetőt dobott be, majd Cowels ugrasztotta meg szépen védőjét és süllyesztett el egy triplát, űzte-hajtotta ellenfelét a Konakov-legénység. A szombathelyiek légiósa nagyon elkapta a fonalat, újabb kosara pedig időkérésre is késztette Zubillaga mestert (25-30). A folytatásban rövid idő leforgása alatt két technikait is kapott a házigazda, amit kíméletlenül ki is használt a Fehérvár. 27-36-nál Cowels jó büntetőzése nagyon kellett a Falcónak, csakúgy, mint Tiby remek ütemű befutása és két pontja, melynek köszönhetően öt pontra csökkent a hazai hátrány (31-36). Ezt követően mindkét alakulat a büntetőkkel araszolt előre, ezt DeCosey hármasa szakította meg, a vendégek pillanatai voltak ezek. 33-43-nál Milos Konakov időt kért, majd ismét nagyon sok volt a hiba mindkét oldalon, könnyű lehetőségeket szalasztottak el a felek. Tiby hármasa úgy kellett a hazaiaknak, mint egy falat kenyér, a negyedet Pot szép betörése zárta, 38-43 volt az állás a nagyszünetben.

 

Somogyi kosara vezettel fel a harmadik felvonást, Perl viszont azonnal válaszolt, nem hagyta annyiban a dolgot a sárga-fekete együttes. Cowels rövid időn belül két hármast is a helyére küldött, immáron a Falcónál volt az előny, időt is kért az Alba (46-45). Vojvoda Dávid triplája is célba ért, majd Keller Ákos tett vissza egy lepattanót, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szombathelyiek 6-osának ziccere után ismét a címvédő vezetett, ezt Somogyi faultos kosara követte, majd Perl középtávolija, őrizte minimális előnyét Milos Konakov gárdája (54-52). Az Alba büntetőkkel egalizált, majd fordított, Tiby is bedobott kettőt ebből a fajtából, ismét egyenlő volt az állás (56-56). Mindkét együttes játékán érezhető volt a tét, ezúttal is tiszta dobóhelyzetek, ziccerek maradtak ki, megremegtek a kezek. Vojvoda Dávid sem tudta bedobni mindkét büntetőjét, egymást érték az elhibázott dobások. Philmore már mindkét kísérletét értékesítette a vonalról, ellentétben Baraccal, Brown viszont zsákolt egyet, 60-61-ről következhetett a mindent eldöntő játékrész.

 

Keller Ákos egy horoggal fordította meg az eredményt, de Vojvoda ziccert dobott, továbbra is rendkívül szorosan alakult a találkozó. Barac kosara után Cowelsre fújtak sportszerűtlent, Pongó az egyik büntetőjét dobta csak be, igaz, a játékszer a székesfehárváriaknál maradhatott. A labdabirtkolást már kosárra váltották a vendégek, majd Cowels szerezte meg 18. pontját, 66-66 állt az eredményjelző táblán. DeCosey hosszú idő után köszönt be, ezt zsinórban négy hazai pont követte, 70-68-ra a sárga-feketék vezettek. Az utolsó négy percbe 70-70-nel léptek be a csapatok, Barac is zsákolt egyet, körömrágós hajrára volt kilátás. Somogyi labdaeladását Brown büntette meg, az Alba időt kért, nem igazán fért már bele több hiba a vendégek részéről (74-70). Ford százszázalékos büntetőzése megszakadt, Barac ismét zsákolt egyet, adok-kapok alakult ki. 76-73-nál aztán Perl triplája gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás sorsát, ezután már csak egy fehérvári dupla született, a Falco pedig 79-75-ös győzelmével bejutott a Zsíros Tibor Magyar Kupa szombati elődöntőjébe.

 

A Falco április 8-án, szombaton 20 órakor a Kecskeméttel vív a fináléba jutásért, míg a másik ágon a Szolnok a Sopronnal néz farkasszemet.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Vágányzár a Szombathely – Celldömölk, valamint Szombathely – Csorna vonalszakaszon
A Szombathely - Csorna állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vágányzárban érintett vonatok mentrendje az alábbiak szerint módosul:  
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
legfrissebbek
Rendőrautónak hajtott Mercedesével, majd elmenekült az ittas sofőr
Szabálytalanul közlekedett az autójával a városban a sofőr, ezért állították meg a rendőrök azt a külföldi rendszámú Mercedest, amely pár pillanattal később nekihajtott az egyik rendőrautónak, majd elrobogott a helyszínről - írja a 112press.
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft.
Az Illés Sport Alapítványt Halmai Gábor kuratóriumi elnök képviselte - adta hírül szerdán honlapján az Illés Akadémia.
Májusban is összeülnek a képviselők
Kilenc napirendi pontot nyilvánosan, további kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők a májusi közgyűlésen. Beszámoló hangzik el az idei út- és járdafelújítási programról, és első alkalommal módosítják az idei költségvetést. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik folyamatosan frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában
Pénzbeli támogatások, önkormányzati bérlakás rendszer, hajléktalan- és idősellátás - szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában hétfőn. A vitát dr. Czeglédy Csaba, a Szociális és Lakás Bizottság elnöke, független képviselőjelölt kezdeményezte, mellette Danka Lajos, a Mi Hazánk polgármester- és képviselőjelöltje, valamint dr. László Győző alpolgármester, az Éljen Szombathely képviselőjelöltje foglalt helyet.
Benke és Krivacsevics távozik a Falcótól
Távozik a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely férfi kosárlabdacsapatától a válogatott Benke Szilárd és Krivacsevics Márkó.