km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kosárlabda: második hazai mérkőzését is megnyerte, egy lépésre a bajnoki címtől a Falco! - képgalériával

Kosárlabda: második hazai mérkőzését is megnyerte, egy lépésre a bajnoki címtől a Falco! - képgalériával

A szombathelyi alakulat 100-76-ra verte a Szolnokot a döntő harmadik felvonásán.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A DÖNTŐ 3. MÉRKŐZÉS

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - NHSZ-SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ 100-76 (26-21, 23-20, 24-18, 27-17)

Falco: Pot 12/3, Tanoh Dez 9/6, Benke 13, Tiby 4, Krivacevic 2. Csere: Verasztó -, Kovács B. -, Pongó Ma. 6, Barac 9/3, Perl 18/3, Keller 18/12, Jordano 9/6.

Edző: Milos Konakov

Szolnok: Jovanovic 24/9, Durham 5/3, Lukács 8/3, Thomas 6/3, Wiggins 3. Csere: Rudner -, Pallai 11/9, Révész 4, Eads 5/3, Pongó Mát. 10/6.

Edző: Oliver Vidin

 

1-1-ről folytatódott Szombathelyen, a Schaeffler Aréna Savariában a Falco és a Szolnok bajnoki döntője. A címvédő egy győzelemmel ismét lépéselőnybe kerülhetett, egy szolnoki siker pedig azt jelentette volna, hogy hazai környezetben lett volna meg az esélye Oliver Vidin fiainak, hogy lezárják a párharcot.

 

Benke átadásából Pot szerezte a mérkőzés első pontjait, majd ezt követően Jovanovic tette fel az eredményjelzőre a Szolnokot. Wiggins kiosztásából Durham dobott egy tempót, Tanoh Dez erre egy triplával felelt, de az Olaj légiósa ezt rögtön visszadobta. 7-9-nél Tanoh Dez 2+1-es akciója érkezett, a ráadás büntető is a helyére került, a Falco ifjú tehetsége ezzel már hat pontnál járt. Wiggins és Thomas kísérlete sem volt sikeres, Pot egy triplával büntetett, majd Benke értékesített két büntetőt. A szolnokiak is egy hármassal jelezték szándékaikat, de Tiby is hibátlan volt a vonalról, ráadásul a következő akciót sem sikerült kosárral befejeznie a Tisza-parti alakulatnak. Tanoh Dez újabb hármast küldött a helyére, Eads kinti próbálkozásra rövidre sikeredett, 20-12 volt az állás, majd Jovanovic két pontjával próbált zárkózni Oliver Vidin legénysége. Sok pontatlansággal, hibával játszottak a csapatok, 22-14-nél Wiggins büntetőzhetett, az egyik ért célba, Eads kettesével pedig öt pontra zárkózott az Olaj (22-17). Pongó Marcell testvére, Máté ellen elkövetett szabálytalansága után ismét kettőt dobhattak a vonalról a szolnokiak, majd Perl is megtette ugyanezt, visszaállt az ötpontos differencia. Révész hatalmasat zsákolt, de hazai részről is még egy dupla a negyed végét jelző dudaszó előtt, így aztán 26-21-es állásról folytatták a felek a küzdelmet. 

 

Lukácsot csak szabálytalanul tudták megállítani a vasiak, a két büntetőből egy ment be, kisvártatva pedig Perl Zoltán jelentkezett egy remek betöréssel. Durham passzát Lukács váltotta kosárra, foggal-körömmel kapaszkodott a Szolnok, majd folytatódott a sorminta és Perl pontjait jegyezhettük fel. Jovanovic kosara után az egyenlítésért támadhattak a pirosmezesek, de 35-27-nél ismét el tudott lépni a bajnoki cím védője. 39-32-nél pedig időt kért Oliver Vidin. Jovanovic dudaszós kosarára Benke 2+1-gyel felelt, rádásul nem is egy, hanem két ízben csinálta meg ezt a bravúrt, 44-34-nél pedig már tíz pont volt közte. Jovanovic is faulttal együtt dobta be, a ráadás büntetőt is értékesítette, majd egy triplát is elsüllyesztett, rövid időn belül hat pontot faragott hátrányából az Olaj. Időt is kért Milos Konakov, Tiby kosarára Thomas egy büntetővel válaszolt, majd Keller Ákos ugrasztotta talpra egy hármassal a publikumot. Oliver Vidin magához hívta övéit, újabb kosarat azonban már nem tudott dobni a Szolnok, 49-41 állt az eredményjelző táblán a nagyszünetben.

 

Perl triplájával tíz ponton kívülre kerültek a Tisza-partiak, majd a támadószabálytalanságok léptek elő főszereplővé. Barac hármasára Thomas is kintről válaszolt, majd egy zsákolással villant a szombathelyiek légiósa, őrizte tíz pont körüli előnyét Milos Konakov legénysége. Lukács triplakísérlete rövid volt, Keller Ákos faulttal együtt dobott be egy kifejezetten nehéz labdát, a büntető azonban kimaradt (61-45). Krivacevic is jegyzett egyet ebből a fajtából, Jovanovic pont az ő kezébe húzta vissza a labdát, 63-45-nél már a húsz pontot közelítette a különbség. Egyre inkább megzavarodott, megtorpant a Szolnok, a húsz is közé került, Barac két büntetője viszont kimaradt. Két perccel a harmadik etap vége előtt 69-50 volt az eredmény, Pot is faultos kosarat szerzett, egyre nehezebb helyzetbe kerültek a vendégek. Révész és Pallai pontjai következtek, majd Pongó Marcell és Máté váltott kosarat, 73-59-cel kanyarodtak a csapatok a záró játékrészre.

 

Ez kimaradt akciókkal, majd Barac duplájával és Thomas hármasával kezdődött, de Keller is kintről gyarapította pontjainak számát. Az idő egyértelműen a Falcónak dolgozott, Benke zsákolása és 80-61 után újabb vendég timeout következett, majd Pongó Máté saroktriplája. Jordano extra 2+1-es akcióval vétette magát észre, Keller egészen ihletett formában dobott kintről, 90-64-nél huszonhat ponttal vezettek a sárga-feketék. Szűk öt perccel a mérkőzés vége előtt Perl Zoltán 2+1-es akciójának tapsolhattak a hazai szimpatizánsok, a százas határt ostromolta a házigazda. A szolnoki tarsolyban is maradtak még kosarak, triplák, ezek viszont már nem osztottak, nem szoroztak ebben a helyzetben, Jordano újabb triplájával pedig már 99-nél tartott a magyar bajnoki cím védője. Az utolsó perc kezdetén Lukács hármasa is célba ért, a szombathelyiek végül a századik pontot is megszerezték és 100-76-ra nyerték meg a harmadik összecsapást.

 

A párharc következő találkozójára május 20-án, hétfőn 18 órás kezdettel kerül sor Szolnokon.

 

Fotó: Pataki Gergő

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
legfrissebbek
Foci Eb 2024: átszáguldott a német válogatott a harmatos skótokon a nyitómeccsen
A papírforma érvényesült a labdarúgó Eb nyitómeccsén: a házigazda Németország 5-1-re verte Skóciát. A magyar válogatott szombaton lép  pályára Svájc ellen. 
A Nemzeti Választási Bizottság befejezte az újraszámlálást, Karácsony maradt a főpolgármester
Több órás tárgyalás után a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) befejezte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását. Sasvári Róbert, az NVB elnöke kihirdette, hogy a 24592 érvénytelen szavazat közül 560 szavazatot minősítettek érvényesnek, olvasható a 444.hu-n.
Rossi: Nincs kérdőjel a Svájc elleni kezdőcsapatot illetően
Marco Rossinak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a fejében már készen van az a kezdőcsapat, amelyet pályára küld majd a németországi Európa-bajnokság szombaton 15 órakor sorra kerülő Svájc elleni mérkőzésén.
Inkantáció: légies és lírai pillanatok feketén-fehéren a fotókon
Légies és lírai pillanatok feketén-fehéren - ezt az alcímet viseli Büki László fotóriporter Inkantáció című kiállítása, amely a könyvhét keretében nyílt meg a Berzsenyi Dániel Könyvtárban csütörtökön. 25 fénykép látható a tárlaton, közös vonásuk, hogy táncot és a zenét örökítenek meg.
Programajánló – Szombathely: Bloomsday, ökofesztivál és szurkolói ház
A június 14-15-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.