km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Kosárlabda: ismét megszórta magát és átgázolt a Kaposváron a Falco

Kosárlabda: ismét megszórta magát és átgázolt a Kaposváron a Falco

A címvédő vasiak 103-66-ra diadalmaskodtak a bajnokság 3. fordulójában.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A 3. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - KOMETA KAPOSVÁRI KK 103-66 (23-20, 25-14, 30-11, 25-21)

Falco: 16/6, Tanoh Dez 7, Benke 3/3, Tiby 10/6, Keller Á. 4. Csere: Krivacsevics 17, Kovács B. 7/3, Barac 4, Jordano 8/6, Verasztó -, Perl 15, Pongó Ma. 12/6.

Edző: Milos Konakov

Kaposvár: D. Jackson 4, Abell 14/3, Paár 8/3, Fazekas M. 6, Koprivica 22. Csere: Krnjajszki 1, Szőke 4, Hajduk -, Antalics -, Halmai 2, Puska 3/3, Bogdán 2.

Edző: Váradi Kornél

 

Kaposvár elleni bajnoki mérkőzéssel hangolt a szerdai Bajnokok Ligája-nyitányra a Falco, a szombathelyiek hazai környezetben látták vendégül a Váradi Kornél irányította somogyiakat. 

 

Pot duplája vezette fel az összecsapást, majd Tiby talált be távolról. Az első vendég kosarat Fazekas jegyezte büntetőkből - írja a bb1.hu. Koprivica és Abell pontjaival 7-6-ra felzárkóztak a somogyiak, majd Tanoh Dez talált be középtávolról. A negyed közepén Paár pontjai után 14-12-t mutatott az eredményjelző. Perl vette hátára a Falcót, így némi levegővételhez jutottak. Jobban azonban nem sikerült meglépnie a hazai csapatnak, a Kaposvárnak rendszeresen sikerült válaszolnia. A negyed végén Puska triplája ért célba, így csak három pont maradt a szombathelyiek hatpontos fórjából, 23-20-ról következett a folytatás.

 

Koprivica közelijét követően egy pontra zárkózott a KKK, erre Jordano válaszolt távolról. Hiába dobott Benke is hármast, a szerb centernek erre is volt válasza. Szorosan alakult a mérkőzés, a 17. perc környékén sikerült először komolyabb előnyt kiharcolnia a szombathelyieknek. Pot, majd Keller is betalált, így már 39-26-ra vezettek a hazaiak. Nem adtak le a lendületből, így Abell negyedzáró kosara már csak arra volt elég, hogy 14 pontos legyen a különbség a nagyszünetben, 48-34 állt ekkor az eredményjelző táblán.

 

A második félidőben magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Falco. Öt perc elég volt számukra ahhoz, hogy 20 pont körülire növeljék a különbséget. Hiába próbálta a Kaposvár tartani a lépést, Pot és Tiby is nagyon aktív volt ezekben a percekben. Jól védekeztek a hazaiak, aminek meglett az eredménye: a 27. percben Krivacsevics pontjai után 74-42-re módosult az állás, és egyre jobban megmutatkozott a bajnoki címvédő erőfölénye. A negyed 33 pontos hazai vezetés mellett zárult, 78-45 volt a Falcónak.

 

Izgalmakat már nem hozott az utolsó játékrész, igaz, szorosabban alakult, mint az előző. Az maradt nyitott kérdés, hogy a szombathelyiek vajon elérik-e majd a századik pontot. Erre a 39. percben Jordano adott választ, aki egy távolival 100-63-ra módosította az állást. A végén még Kovács hármasa is célba ért, majd a találkozót Szőke büntetői zárták, 103-66-os eredménnyel ért véget a találkozó.

 

Milos Konakov legénysége október 18-án, szerdán 18 órakor hazai környezetben a spanyol Unicaja Malaga ellen kezdi meg BL-szereplését, majd három nappal később, október 21-én szombaton a Szeged otthonába látogat.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.