km/óra
  2024.05.18., szombat  •  Erik, Alexandra napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kosárlabda: erődemonstrációval és magabiztos győzelemmel zárta az évet a Falco

Kosárlabda: erődemonstrációval és magabiztos győzelemmel zárta az évet a Falco

A sárga-feketék 66-96-os diadalt arattak a Pécs otthonában.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A 14. FORDULÓ   

NKA UNIVERSITAS PÉCS - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 66-96 (13-31, 18-23, 14-18, 21-24)

Pécs: Kerpel-Fronius 7, Luzaics 4, Herger 4, Durmo 16, Manjgafic 7/3. Csere: Scherer 5/3, Lados -, Benke K. 2, Lukácsi 11/3, Hockerup-Fischer 2, Nikolics 6, Kovács 2.

Edző: Goran Tadic

Falco: Pongó 9/6, Tanoh Dez 8, Benke 10/6, Tiby 12, Keller 13/3. Csere: Hansen -, Verasztó 13/12, Pot 5, Barac 6, Takács 2, Perl 10, Jordano 8/6.

Edző: Milos Konakov

 

Idei utolsó mérkőzésére készült a címvédő Falco együttese, mely Pécsre látogatott a 2023-as esztendő zárásaként.

 

Szombathelyi büntetőkkel indult a találkozó, Tanoh Dez András egy gyorsindítás után zsákolt is, az első vendég kosár Herger nevéhez fűződött - írja a bb1.hu portál. Manjgafic a sarokból hármast szórt be, Keller volt közelről eredményes, Tanoh Dez megint zsákolt. Keller fejezett be egy 2-2-t, Kerpel-Fronius egy pontot a vonalon hagyott, Tiby is (6-11). Pongó dobott be egy hármast, Durmo egy büntetőt, Perl növelte 9 pontra az előnyt. Durmo ezúttal mindkét büntetőjét bedobta, Perl és Tiby játszott össze, Goran Tadic pedig időt kért. Perl használt ki egy eladott alapvonali bedobást, Verasztó süllyesztett el egy triplát, Kovács ziccerezett. Verasztó egy büntetőt is értékesített, Pot nagy labdát adott Tiby-nak, Verasztó hármasával már 18 pont volt a differencia. Nikolics tört be remekül, a negyedet Perl Zoltán kosara zárta le, 13-31-ről következhetett a folytatás. 

 

Luzaic verte meg Baracot egy az egyben, ezt követően Keller Ákos volt pontos távolról, Barac fejezett be egy gyorsindítást, amivel már a húsz pontot is átlépte a differencia. Nikolics egy büntetőt dobott be, Manjgafic zsákolt, Pot egy pontot hozott a vonalról. Verasztó Péter már a harmadik tripláját süllyesztette el, Durmo tett fel nehéz ziccert, Lukácsi és Pongó váltott kosarat. Durmo után Keller is zsákolt, Pongó egy technikai miatt megítélt büntetőt dobott be, Tanoh Dez tört be nagyszerűen, Durmo válaszolt (28-47). Pongó egy hármassal folytatta remeklését, Manjgafic küldte helyére a büntetőit, Kovácsot dobta át Barac. Tiby húzta be Pongó passzát, Durmo egy büntetőt dobott be, a félidőben így 23 pont volt közte, a nagyszünetben 31-54 állt az eredményjelző táblán.

 

Luzaic kosarával folytatódott a játék, Durmo faultos kosarat szerzett, de a büntető kimaradt. Benke Szilárd szerezte meg első pontjait a sarokból, Tiby szerzett egy kettest, Perl dobott be egy techinikaiért megítélt büntetőt. Tiby egy pontot tett a közösbe, majd Pot is, Barac ziccere után időt kért a Pécs (35-64). Durmo csak egy büntetőt dobott be, Perl is, Jordano pedig 30 pont fölé tette a differenciát, aztán egy triplát is beszórt. Durmo fejezett be szépen Kerpel-Fronius átadását, Nikolics tempója esett be. Tanoh Dez szólt hozzá újra a mérkőzéshez, Kerpel-Fornius küldte a helyére büntetőit, a negyed Lukácsi triplájával zárult, az utolsó etap előtt 45-72 volt az állás.

 

Keller és Lukácsi dobta a negyedik negyed első kosarait, Kerpel-Fronius, majd megint Lukácsi villant, előbbi ráadásul kétszer. Jordano zárta le a hazai futást, Scherer szórt egy triplát, Hockerup-Fischer és Tiby váltott kosarat, Benke Szilárd ziccerezett. A válogatott alapembere kintről is beköszönt, Goran Tadics pedig megint időt kért. A mérkőzés hátralévő részében értelemszerűen a győztes kiléte már nem volt kérdés, a Falco könnyed, 66-96-os diadalt aratott Pécsett, megerősítve ezzel éllovas pozícióját a tabellán.

 

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Szándékosan ütött el két embert egy férfi, őrizetbe vették
Több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt őrizetbe vette a rendőrség azt a 25 éves férfit, aki szándékosan ütött el az autójával két embert Pécs belvárosában - közölte a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.
Határtalan hazaszeretet képekbe vetítve – Biczó Antal műveiből nyílt kiállítás
Biczó Antal képzőművész vasi és a zalai tájak ihlette komputergrafikáiból május 17-én nyílt kiállítás Vasszécsenyben, a Pungor Ernő Művelődési Házban.
Emlékezzünk II. János Pál pápára
Wadowicében, 1920. május 18-án született Szent II. János Pál pápa (latinul: Ioannes Paulus PP. II; olaszul: Giovanni Paolo II; lengyelül: Jan Paweł II; eredetileg: Karol Józef Wojtyła, elhunyt: Róma, 2005. április 2.) a katolikus egyház feje 1978-tól haláláig, írja a Paprikablog.
Napsütés, gomolyfelhőkkel
Reggel ugyan még lehetnek felhős, párás tájak, sőt a tegnapi csapadék után ködfoltok is előfordulnak, de ezek gyorsan megszűnnek, és sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, írja előrejelzésében a HungaroMet Nonprofit Zrt.
Szolnok-Falco: botrányos beszólás miatt tiltakozik az Autisták Országos Szövetsége
Komoly problémára hívja fel a figyelmet az Autisták Országos Szövetsége, mely hivatalos levelet is írt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, valamint a Szolnoki Olajbányász Kosárlabda Klubnak a május 14-i meccsen történtek miatt.