km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Kosárlabda: erődemonstrációt tartva győzte le a Falco a Nyíregyházát

Kosárlabda: erődemonstrációt tartva győzte le a Falco a Nyíregyházát

A szombathelyiek a Murcia elleni BL-meccshez hasonlóan ezúttal is átlépték a százas határt, ezúttal 108-83-as sikert arattak.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I/A 3. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC - HÜBNER NYÍREGYHÁZA BS 108-83 (28-23, 35-21, 27-24, 18-15)

Falco: Pot 13, Kovács B. 3/3, Brown 15/12, Tiby 10/6, Keller Á. 8. Csere: Cowels 28/18, Verasztó 2, Takács Z. 2, Sövegjártó 4, Krivacsevics 9, Perl 14/3

Edző: Milos Konakov

Nyíregyháza: Perry 31/9, Kiss B. -, Hillsman 17/9, Williams 8, Henderson 8/3. Csere: Dolezaj 7, Bazsó 3, Kass -, Fazekas 3/3, Szobi -, Mokánszki 6

Edző:Pethő Ákos

 

Zsinórban harmadik hazai mérkőzésére készült a Falco együttese, amely egy remek, Murcia elleni BL-győzelem után fogadta a Nyíregyháza gárdáját szombaton délután. 

 

Fej-fej mellett kezdték a csapatok a mérkőzést, három perc elteltével 6-6 állt az eredményjelző táblán, majd 6-8-nál először tudott vezetni a Nyíregyháza, méghozzá két büntetőnek köszönhetően. A sárga-feketék nem sokat tétlenkedtek, egy triplával rögtön visszavették az előnyt, amire azonban ugyanebből a fajtából jött a válasz a nyírségiek részéről (9-11). A folytatásban négy hazai pont érkezett, majd egy nyíregyházi tripla, váltott vezetéssel haladtak a csapatok, egyik gárda sem tudott nagyobb előnyt kiépíteni (13-14). A változatosság kedvéért ismét egy hármassal került előnybe a Falco, de nem adták olcsón a bőrüket a vendégek, két és fél perccel a játékrész vége előtt 18-18 volt az állás. A hátralévő időben igazi adok-kapok és rohanás alakult ki, amiből - többek között Cowels faultos triplakísérletének köszönhetően -  a vasiak jöttek ki jobban, akik tíz percnyi játékot követően 28-23-ra vezettek.

 

Duplával lopta a távolságot a Nyíregyháza, ám egy tripla, valamint Krivacevic Márkó 2+1-es akciója lehűtötta a kedélyeket, 34-25-nál már kilenc pont volt a címvédő előnye. A faultos kosarak kerültek előtérbe, egy vendég 2+1-et egy hazai 3+1-es és 2+1-es akció követett, mindkét esetben Cowels volt az elkövető. 41-27-nél már 14 pont volt a különbség, egyre inkább nyílni látszott az a bizonyos olló. Tiby triplája is a helyére került, a másik oldalon kimaradt a kísérlet, megtorpanni látszott a Nyíregyháza. A Falco közelített az 50 dobott ponthoz, valamint a húszpontos előnyhöz, utóbbi Krivacevic büntetői után ki is alakult (48-27). Milos Konakov tanítványainak mindenre volt válasza, triplára triplával feleltek, Zach Brown süllyesztette el. félidő utolsó két és fél percébe 56-36-tal léptek be a csapatok, a Nyíregyháza trénere pedig magához hívta övéit. A vendégek főként büntetőkkel kapaszkodtak, ám így sem sikerült lőtávolon belülre kerülniük, 63-44 volt a nagyszünet.

 

A pihenő után sem vett vissza a vasi alakulat, 8-2-vel kezdett, 71-46-nál már húsz pont volt a hazai előny. Nem találta az ellenszert a Nyíregyháza, a címvédő kíméletlen volt, 75-50-nél ismét vendég timeout következett. Állandósulni látszott a húsz pont feletti különbség, magabiztosan vezetett a házigazda, amely a harmadik etap utolsó percéhez érve már 87 dobott pontnál tartott. A kékmezeseknek végül megvolt az esélye, hogy benézzenek húsz pont alá, élni azonban nem tudtak az eséllyel, 90-68-ról kezdődött a záró negyed.

 

A lényegi kérdések eldőltek, nem kellett magát megerőltetnie a Falconak. Nyitott kérdésként csak az maradt, hogy ki dobja meg a hazaiak részéről a századik pontot és mekkora lesz a végső különbség. A századik hazai pontra a 34. percig kellett várni, Sövegjártó nevéhez fűződött. Ekkor már a harmincpontos differencia is megvolt a felek között, 100-68 volt az állás, ami egy 10-0-s futást jelentett a Falco számára. Cowels még megszórta magát a folytatásban is, eddigi legjobb meccsét játszotta Falco-mezben, ami önbizalom növelésre mindenképpen megfelelő volt. A véghajrára sikerült valamelyest kozmetikáznia a vendégeknek, a végére "csak" 25 pont lett a különbség (108-83).

 

Keller Ákosék szerdán ezúttal nem a Bajnokok Ligájában, hanem a hazai pontvadászatban lépnek pályára, 18 órás kezdett a Sopron otthonába látogatnak.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.