km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Kosárlabda BL: voltak jó periódusok, de Görögországban sem tudott nyerni a Falco

Kosárlabda BL: voltak jó periódusok, de Görögországban sem tudott nyerni a Falco

A sárga-feketék 87-70-es vereséget szenvedtek a Peristeri bwin otthonában.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA "A" CSOPORT 2. FORDULÓ

PERISTERI BWIN - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 87-70 (23-16, 22-18, 17-15, 25-21)

Peristeri: Ragland 18/9, Williams 4, Chougkaz 10/6, Poulianitis -, Thompson 6. Cserék: Kaselakis 9, Hands 20/9, Zougris -, Dangubic 6/6, Mitrou-Long 6/3, Renfro 8.

Edző: Vasillis Spanoulis

Falco: Pot 5/3, Tanoh Dez 2, Benke 2, Tiby 16/12, Keller 13/6. Cserék: Perl 14/6, Barac 5, Jordano 11/9, Kovács -, Krivacevic 2, Pongó -.

Edző: Milos Konakov

 

Az idény első idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt állt a Falco, amely Görögországban, a Peristeri ellen lépett pályára a sorozat második fordulójában. A sárga-feketék a spanyol kupagyőztes Unicaja Malagától, míg a hazaiak a francia Le Mans-tól szenvedtek vereséget az előző játéknapon. 

 

A találkozó első támadását a magyar bajnok vezethette, Tiby remek lepattanózása után pedig a vezetés is a Falcóé volt. Pot egy hármast süllyesztett el, nagyon bekezdett a Konakov-legénység. A görögök csak szabálytalanságaik számát tudták gyarapítani, kosarat továbbra sem szereztek, végül szűk három perc elteltével, büntetőkből sikerült beköszönniük. Williams középtávolijával egy pontra zárkózott a házigazda, majd Ragland hármasával 7-5-re módosult az állás. Nem a szombathelyiek pillanatai voltak ezek, Thompson pöcizésével tovább nőtt a különbség, Keller Ákos azonban egy triplával gyorsan reagált. 11-8-nál Perl Zoltán szép betörését jegyezhettük fel, nem engedte el ellenfelét a vendég alakulat. A Falco csapatkapitánya ezt követően Baracnak adott egy egészen pazar labdát, újra a sárga-feketék vezettek, a Peristeri azonban két büntetővel fordítani tudott (13-12). Kaselakis 2+1-es akciójával 16-12-re ellépett a vendéglátó, majd Barac dobhatott kettőt a vonalról, tette mindezt hibátlanul. Renfro jegyzett egy alley oop-pt, majd Perl duplája következett. A negyedet görög tripla zárta, az első etap 23-16-tal ért véget. 

 

A felvonás elején Benke gyűjtött be fontos védőlepattanót, majd Perl középtávolija szédült ki. Egymást érték a hibák mindkét oldalon, majd öt Peristeri-pont következett, Milos Konakov pedig az időkérés mellett döntött. A timeout után Keller gyarapította pontjainak számát, ráadásul mindjárt öttel, ezúttal a görögök trénere hívta magához övéit. A játékmegszakítás jót tett a hazaiaknak, zsinórban hat pontot szereztek, a vasiak pontcsendjét Tiby törte meg egy szép akció után, méghozzá tripla formájában (34-24). Thompson kettese után újabb Falco-időkérés következett, majd Keller két büntetője - melyből egyet értékesített - , állandósulni látszott a tíz pont körüli differencia. Tiby triplája úgy kellett a szombathelyeiknek, mint egy falat kenyér, jött is az újabb görög időkérés. A folytatásban a házigazdától is érkezett a hármas, amire Perl és Krivacevic révén válaszolt a magyar bajnok, 39-32-módosítva ezzel az állást. A játékrész végét nagyon megnyomta a Peristeri, 6-0-val sokkolt, Perl kosarának köszönhetően viszont 45-34-gyel mentek pihenőre a felek.

 

Kimaradt lehetőségek után Jordano jelezte egy triplával, hogy nem adja magát könnyen a Falco, majd Perl is szórt egyet ebből a fajtából, ötre zárkóztak a szombathelyiek (45-40). A hazaiak kettese után Jordano ismét kintről köszönt be, már csak négy volt közte, időt is kért Spanoulis mester. Ragland hazai szempontból fontos pillanatban dobott hármast, erre Tiby hasonlóképp válaszolt, űzte-hajtotta ellenfelét a szombathelyi gárda. A felzárkózást aztán ismét rövidzárlat követte, 55-46-ra meglépett a görög együttes, az időkérést követően Tiby tempójával kapaszkodott a vendég csapat. A negyed vége ezúttal is a házigazdáé volt, amely 62-49-re vezett az utolsó felvonás előtt. 

 

Jordano háromból két büntetőt értékesített, majd felváltva estek a pontok, igazi triplaesőt rendeztek a csapatok. Perl Zoltán is bravúros hármast jegyzett, majd a negyed derekához közeledve 71-59 ált az eredményjelző táblán. Ezúttal is a triplák tartották életben a Falco reményeit, ezekre azonban -nagyrészt a támadólepattanóknak köszönhetően - rendre válaszolni tudott a Peristeri, az idő pedig egyre inkább fogyott. 74-64-nél Kaselakis büntetőzött 50%-kal, ezt pedig Milos Konakov időkérése követte. Pot triplakísérlete hosszú volt, ezúttal nem jöttek a sárga-feketék dobásai, ezek a hibák pedig sokba kerültek a végén, a hazai együttes 87-70-es győzelmet aratott. 

 

A sárga-feketék két hét múlva, november 7-én, kedden a francia Le Mans otthonában folytatják nemzetközi szereplésüket.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.