km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Kosárlabda BL: Falco-vereség a Tenerife otthonában, a harmadik negyed pecsételte meg a magyar bajnok sorsát

Kosárlabda BL: Falco-vereség a Tenerife otthonában, a harmadik negyed pecsételte meg a magyar bajnok sorsát

Az első félidőben remekül tartották magukat Milos Konakov tanítványai, a találkozó második szakaszában azonban bedarálta a szombathelyieket a spanyol gárda.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA L-CSOPORT 4. FORDULÓ

LENOVO TENERIFE - FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 87-62 (18-20, 22-19, 26-13, 21-10)

Tenerife: Fitipaldo 8/6, Salin 9/9, Doornekamp 9/9, Wiltjer 23/18, Shermadini 8. Cserék: Huertas 8, Guerra 10, Rodgriguez -, Sastre 3/3, Smith 2, Sulejmanovic 7/3, Ivankovics -

Edző: Txus Vidorreta

Falco: Váradi 8, Somogyi 6, Clark 9/3, Golomán 8, Keller 4. Cserék: Verasztó 3/3, Perl 6, Hawkins 2, Barac 16

Edző: Milos Konakov

 

Hosszú szünet után játszott ismét tétmérkőzést  a Falco együttese, Váradi Benedekék a Tenerife otthonában léptek pályára a Bajnokok Ligája második csoportkörének negyedik fordulójában. A szombathelyiek első győzelmüket szerették volna megszerezni a legjobb 16 között, helyzetüket viszont nem könnyítette meg, hogy talpsérülése miatt nem tarthatott a csapattal Benke Szilárd.

 

Remek Keller-Golomán akcióval kezdett a Falco, majd Shermadini is a palánk alól volt eredményes, 2-2 volt az állás. Mindkét oldalon volt pontatlanság, készültek egymásból a csapatok, nagy taktikai csata folyt a pályán. 4-2 után Somogyi Ádám egy szép egyéni akció után egalizált, de Shermadinivel rendesen meggyűlt a magyar bajnok baja, Keller Ákoson rövid idő alatt két szabálytalanságot is kiharcolt a grúz. Somogyi ismét beköszönt, egy rövid triplakísérlet után Váradi védőlepattanót szerzett, majd befejezte az akciót, 6-8-ra a sárga-feketék vezettek. Öt és fél percet kellett várni az első spanyol triplára, ezzel fordított is a Tenerife, miközben Keller Ákos már három faultnál járt. Golomán kosarára újabb hármassal feleltek a hazaiak, Barac viszont egyenlített, 12-12 állt az eredményjelzőn, amikor bő három perc volt vissza a negyedből. Jól tartotta magát a Falco, fej-fej mellett haladtak a csapatok, 14-14-nél pedig a vezetésért támadhatott a Konakov-legénység. Perl tempója kimaradt, Huertas kikaparta magának a gesztenyét, de így cselekedett Barac is, 16-16 volt az állás. A játékrész utolsó kosara Perlé volt, tíz perc után 20-18 arányban vezettek a vendégek.

 

Shermadini négy pontjával indult a második etap, majd Váradi harcolt ki két büntetőt, melyeket értékesített is (22-22). A Falco csapatkapitánya ezt követően egy remek labdaszerzéssel vétette észre magát, a támadást Perl fejezte be, ismét a sárga-feketéknél volt az előny. Bátran, felszabadultan kosárlabdázott a magyar gárda, Somogyi négyre növelte az előnyt, 22-26 volt ekkor az eredmény. A kisebb rövidzárlat után két triplával korrigáltak a Kanári-szigetekiek, villámgyorsan visszavették a vezetést, hullámzó volt az összecsapás alakulása. Váradi remek középtávolija után Salin süllyesztett el egy triplát, 31-28-nál pedig időt kért Milos Konakov. A timeout után Hawkins iratkozott fel a pontszerzők közé, Sulejmanovic és Huertas kosarai után pedig Golomán zsákolásával kapaszkodtak a vasiak. Egy Barac elleni szabálytalanságot követően hosszas videózás után sportszerűtlen helyett sima faultot ítéltek a játékvezetők, a Falco légiósa azonban nemes bosszút állt, 35-34-re módosította az állást. A hazaiak egy újabb hármassal négy pontra növelték az előnyt, Golomán viszont gondoskodott arról, hogy a nagyszünethez közeledve egy kosáron belülre kerüljön csapata. A félidő végén felpörögtek az események, 40-36-nál Verasztó pazar dudaszós triplát hintett, 40-39 volt az állás a második felvonás után.

 

Wiltjer jegyezte a harmadik tíz perc első kosarát, amire hamar jött a szombathelyi válasz, ezt követően viszont gödörbe került a Falco, 48-41-re el tudott lépni a Tenerife. Milos Konakov időkérése után Perl kosara nagyon kellett a magyar bajnoknak, egy technikai után viszont büntetőzhettek a spanyolok. Wiltjer újabb triplát jegyzett, 52-43-nál Clark pontjai következtek, nagy szükség volt minden kosárra, hogy ne ússzon el a Falco szempontjából a találkozó. 57-47-nél tíz pont volt a differencia, ráadásul Salim triplája is beakadt, nehéz helyzetbe került Milos Konakov együttese. 60-47-nél Clark hármasával csökkent a különbség, a Tenerife támadóhibát vétett, egy eladott labda után azonban mégis ők szereztek újabb pontokat, ráadásul hármat. Sok hibával játszott a Falco, 66-50-nél tizenhat pont volt közte, semmi sem akart összejönni a szombathelyieknek. Két büntetővel 66-52-re módosult az állás, innen várták az utolsó játékrészt a felek.

 

Váradi asszisztját Clark váltotta kosárra, Doornekamp viszont egyedül maradt a sarokban, és érkezett is a hazai tripla. 71-54-nél tizenhéttel ment a spanyol alakulat, a Falconak sietőssé vált, az eladott labdák pedig nem könnyítették meg a vasiak dolgát. Öt perccel a találkozó vége előtt 75-58 állt az eredményjelzőn, ekkor Barac újabb kosara következett. Sastre a sarokból volt eredményes, Somogyi triplakísérlete lejött, 80-60-nál húsz ponttal vezetett a házigazda. A vendégek elfogyni látszottak, a lényegi kérdések eldőltek, a találkozó végül 87-62-es tenerifei sikerrel zárult.

 

A Falco március 14-én, hétfőn a Strasbourg otthonában vizitál az utolsó előtt fordulóban.

 

Fotó. Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.