km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Kosárlabda BL: Falco-vereség a Tenerife otthonában, a harmadik negyed pecsételte meg a magyar bajnok sorsát

Kosárlabda BL: Falco-vereség a Tenerife otthonában, a harmadik negyed pecsételte meg a magyar bajnok sorsát

Az első félidőben remekül tartották magukat Milos Konakov tanítványai, a találkozó második szakaszában azonban bedarálta a szombathelyieket a spanyol gárda.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA L-CSOPORT 4. FORDULÓ

LENOVO TENERIFE - FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 87-62 (18-20, 22-19, 26-13, 21-10)

Tenerife: Fitipaldo 8/6, Salin 9/9, Doornekamp 9/9, Wiltjer 23/18, Shermadini 8. Cserék: Huertas 8, Guerra 10, Rodgriguez -, Sastre 3/3, Smith 2, Sulejmanovic 7/3, Ivankovics -

Edző: Txus Vidorreta

Falco: Váradi 8, Somogyi 6, Clark 9/3, Golomán 8, Keller 4. Cserék: Verasztó 3/3, Perl 6, Hawkins 2, Barac 16

Edző: Milos Konakov

 

Hosszú szünet után játszott ismét tétmérkőzést  a Falco együttese, Váradi Benedekék a Tenerife otthonában léptek pályára a Bajnokok Ligája második csoportkörének negyedik fordulójában. A szombathelyiek első győzelmüket szerették volna megszerezni a legjobb 16 között, helyzetüket viszont nem könnyítette meg, hogy talpsérülése miatt nem tarthatott a csapattal Benke Szilárd.

 

Remek Keller-Golomán akcióval kezdett a Falco, majd Shermadini is a palánk alól volt eredményes, 2-2 volt az állás. Mindkét oldalon volt pontatlanság, készültek egymásból a csapatok, nagy taktikai csata folyt a pályán. 4-2 után Somogyi Ádám egy szép egyéni akció után egalizált, de Shermadinivel rendesen meggyűlt a magyar bajnok baja, Keller Ákoson rövid idő alatt két szabálytalanságot is kiharcolt a grúz. Somogyi ismét beköszönt, egy rövid triplakísérlet után Váradi védőlepattanót szerzett, majd befejezte az akciót, 6-8-ra a sárga-feketék vezettek. Öt és fél percet kellett várni az első spanyol triplára, ezzel fordított is a Tenerife, miközben Keller Ákos már három faultnál járt. Golomán kosarára újabb hármassal feleltek a hazaiak, Barac viszont egyenlített, 12-12 állt az eredményjelzőn, amikor bő három perc volt vissza a negyedből. Jól tartotta magát a Falco, fej-fej mellett haladtak a csapatok, 14-14-nél pedig a vezetésért támadhatott a Konakov-legénység. Perl tempója kimaradt, Huertas kikaparta magának a gesztenyét, de így cselekedett Barac is, 16-16 volt az állás. A játékrész utolsó kosara Perlé volt, tíz perc után 20-18 arányban vezettek a vendégek.

 

Shermadini négy pontjával indult a második etap, majd Váradi harcolt ki két büntetőt, melyeket értékesített is (22-22). A Falco csapatkapitánya ezt követően egy remek labdaszerzéssel vétette észre magát, a támadást Perl fejezte be, ismét a sárga-feketéknél volt az előny. Bátran, felszabadultan kosárlabdázott a magyar gárda, Somogyi négyre növelte az előnyt, 22-26 volt ekkor az eredmény. A kisebb rövidzárlat után két triplával korrigáltak a Kanári-szigetekiek, villámgyorsan visszavették a vezetést, hullámzó volt az összecsapás alakulása. Váradi remek középtávolija után Salin süllyesztett el egy triplát, 31-28-nál pedig időt kért Milos Konakov. A timeout után Hawkins iratkozott fel a pontszerzők közé, Sulejmanovic és Huertas kosarai után pedig Golomán zsákolásával kapaszkodtak a vasiak. Egy Barac elleni szabálytalanságot követően hosszas videózás után sportszerűtlen helyett sima faultot ítéltek a játékvezetők, a Falco légiósa azonban nemes bosszút állt, 35-34-re módosította az állást. A hazaiak egy újabb hármassal négy pontra növelték az előnyt, Golomán viszont gondoskodott arról, hogy a nagyszünethez közeledve egy kosáron belülre kerüljön csapata. A félidő végén felpörögtek az események, 40-36-nál Verasztó pazar dudaszós triplát hintett, 40-39 volt az állás a második felvonás után.

 

Wiltjer jegyezte a harmadik tíz perc első kosarát, amire hamar jött a szombathelyi válasz, ezt követően viszont gödörbe került a Falco, 48-41-re el tudott lépni a Tenerife. Milos Konakov időkérése után Perl kosara nagyon kellett a magyar bajnoknak, egy technikai után viszont büntetőzhettek a spanyolok. Wiltjer újabb triplát jegyzett, 52-43-nál Clark pontjai következtek, nagy szükség volt minden kosárra, hogy ne ússzon el a Falco szempontjából a találkozó. 57-47-nél tíz pont volt a differencia, ráadásul Salim triplája is beakadt, nehéz helyzetbe került Milos Konakov együttese. 60-47-nél Clark hármasával csökkent a különbség, a Tenerife támadóhibát vétett, egy eladott labda után azonban mégis ők szereztek újabb pontokat, ráadásul hármat. Sok hibával játszott a Falco, 66-50-nél tizenhat pont volt közte, semmi sem akart összejönni a szombathelyieknek. Két büntetővel 66-52-re módosult az állás, innen várták az utolsó játékrészt a felek.

 

Váradi asszisztját Clark váltotta kosárra, Doornekamp viszont egyedül maradt a sarokban, és érkezett is a hazai tripla. 71-54-nél tizenhéttel ment a spanyol alakulat, a Falconak sietőssé vált, az eladott labdák pedig nem könnyítették meg a vasiak dolgát. Öt perccel a találkozó vége előtt 75-58 állt az eredményjelzőn, ekkor Barac újabb kosara következett. Sastre a sarokból volt eredményes, Somogyi triplakísérlete lejött, 80-60-nál húsz ponttal vezetett a házigazda. A vendégek elfogyni látszottak, a lényegi kérdések eldőltek, a találkozó végül 87-62-es tenerifei sikerrel zárult.

 

A Falco március 14-én, hétfőn a Strasbourg otthonában vizitál az utolsó előtt fordulóban.

 

Fotó. Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.