km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kosárlabda Bajnokok Ligája: óriási hajrázott a Falco, de minimális vereséget szenvedett hazai környezetben a Peristeritől

Kosárlabda Bajnokok Ligája: óriási hajrázott a Falco, de minimális vereséget szenvedett hazai környezetben a Peristeritől

A szombathelyiek óriásit küzdöttek, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe, a végén labdájuk is volt az egyenlítéshez, a görögök végül hárompontos, 90-87-es idegenbeli sikert arattak.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA "A" CSOPORT 4. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC - PERISTERI BWIN 87-90 (18-25, 20-29, 20-18, 29-18)

Falco: Pongó 8/6, Pot 3, Jordano 8/6, Tiby 10, Keller Á. 5 Csere: Benke 5/3, Barac 17/3, Kovács -, Krivacevic -, Tanoh Dez -, Perl 31/6.

Edző: Milos Konakov

Peristeri: Ragland 16/9, Williams 8/3, Poulianitis -, Chougkaz 13/6, Thompson 12. Csere: Dangubic 11/6, Hands 15, Kaselakis 5/3, Mitrou-Long -, Renfro 10, Xanthopoulos -, Zougris -.

Edző: Vasillis Spanoulis

 

Kulcsfontosságú hazai Bajnokok Ligája-összecsapás várt kedden délután a Falco együttesére, amely a görög Peristeri gárdáját látták vendégül az Aréna Savariában. Két azonos mérleggel rendelkező alakulat csapott össze, a magyar bajnok és görög ellenfele is egy győzelmet és két vereséget jegyzett eddig ebben az idényben. A Peristeri otthonában 87-70-es hazai győzelem született, így nem meglepő módon hatalmas revansvággyal léptek pályára Milos Konakov fiai.

 

A vendégek jegyezték az összecsapás első kosarát, Stefan Pot két büntetője után viszont az első Falco-pont is gyorsan felkerült az eredményjelzőre. Nem lehet mondani, hogy megszórták volna magukat a csapatok, kevés pont esett, két és fél perc elteltével 4-3-ra vezetett a Peristeri. Thompson pöcizésével növelték előnyüket a vendégek, majd Pot és Keller hozott össze egy pazar alley oop-ot, egy pillanatra sem engedte el riválisát a magyar bajnok. Williams kosarával állt vissza a hárompontos különbség, a szombathelyieknél pedig Perl Zoltán érkezett a pályára. Tiby küldött a helyére két büntetőt, majd újfent ő válaszolt a görögök pontjaira, űzte-hajtotta ellenfelét a házigazda. A vendégek megszakítva a büntetők sorozatát kintről találtak be, majd Pot célzott 50%-kal a vonalról, 10-13 volt ekkor az állás. A folytatásban zsinórban öt pontot szerzett a Peristeri, amivel nyolc ponttal elhúzott, jött is az időkérés Milos Konakovtól. 

 

Videozással, majd hazai labdaeladással vette kezdetét a második etap, amit egy triplával büntetett meg a Perister (18-28). Kisvártatva egy újabb érkezett ebből a fajtából, megtorpanni látszott a sárgamezes alakulat. A holtponton Perl Zoltán próbálta átlendíteni a csapatot, szintén egy hármassal, de mindenre volt válasza a vendégeknek, nem igazán tudott közelebb férkőzni, lélektani határon belülre kerülni a Falco. Hands három büntetőt is dobhatott, kettőt értékesített, tizennégy ponttal mentek a görögök (25-39). Ebben a szakaszban egyértelműen Perl Zoltán tartotta életben a hazaiakat, tíz pontra hozta fel őket, a Peristeri azonban egy triplával tudott reagálni a felzárkózásra. Foggal-körömmel kapaszkodtak a sárga-feketék, a kritikus pillanatokból azonban riválisuk jött ki jobban, 33-48-nál pedig újfent magához hívta övéit Milos Konakov. Keller egy büntetőt váltott kosárra, Perl 15. pontját szerezte, felváltva voltak eredményesek a csapatok. A negyed végén még ki tudott harcolni egy faultot a Peristeri, amely 54-38-as vezetéssel mehetett a nagyszünetre. 

 

Gyors triplaváltások adták meg a harmadik etap alaphangját, a hazaiak mindent megtettek, hogy meccsben maradjanak, Benke ziccere után 49-63 volt az állás. Ezt követően zsinórban öt vendég pont érkezett, nem volt könnyű helyzetben a Falco, 51-70-nél időt is kért Milos Konakov. 51-72-nél már átlépte a húsz pontot a differencia, Jordano triplája úgy kellett, mint egy falat kenyér, majd kicsivel nagyobb pontossággal tovább is zárkózhatott volna a sárga-fehér alakulat. Perl büntetőivel így is tudta egy kicsit lopni a távolságot a magyar bajnok, majd Barac sem hibázott a vonalról, ez pedig azt jelentette, hogy 58-72-ről várhatták a csapatok az utolsó felvonást. 

 

3-0-val nyitottak a vendégek, a szombathelyieknek viszont nem akartak összejönni a dolgok. Egyre nehezebb helyzetbe került a házigazda, Barac viszont kiharcolt egy faultos kosarat, d de a ráadás büntető kimaradt (60-77). Kisvártatva ismét a Falco légiósa köszönt be, egymás után kétszer is, egy utolsó nagy rohamba kezdett Milos Konakov legénysége. Perl Zoltán három, Stefan Pot két büntetőt dobhatott egy hosszabb közjáték után és Vasillis Spanoulis kiállítása után, majd a labdabirtoklás joga is a hazaiaknál maradt (68-77). A görögök is megmutatták, hogy bizony tudnak hibázni és el tudnak bizonytalanodni, egy újabb ziccer után pedig már 70-77 volt az állás. Nyílt lett a mérkőzés, Perl Zoltánék óriási erőket mozgósítottak, hogy ez így legyen, jött is a görög időkérés. Hands törte meg a hazaiak offenzíváját, lendületét, majd Barac szórt egy triplát. Hands egy pontot a vonalon hagyott, Chougkaz viszont nem hibázott. Perl tört be nagyszerűen, Hands megint elrontott egy büntetőt, Tiby kipontozódott, de Dangubic is 50%-kal dolgozott a vonalról. Keller szerzett egy kettest, egy hatalmas védekezés után pedig Jordano szórt triplát (80-84). Williams bravúros kosarat dobott, Hands szórta be két büntetőjét, Perl felelt a túloldalon. A magyar válogatott húzóembere négyre csökkentette a hátrányt, Ragland borzasztóan nehéz dobást értékesített. Pongó triplájával tizenkét másodperccel a vége előtt már csak három pont volt a két csapat között. Williams kihagyta mindkét görög büntetőt, az egyelítésért azonban nem jött össze a hármas, így a Peristeri 90-87-es győzelmet aratott. 

 

A sárga-feketék legközelebb a BL után a honi pontvadászatban is hazai környezetben lépnek pályára hosszú idő után, november 25-én szombaton a DEAC látogat a vármegyeszékhelyre.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak