km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Koronavírus: több a fertőzés Burgenlandban, mint valaha

Koronavírus: több a fertőzés Burgenlandban, mint valaha

Ausztria-szerte és Burgenlandban jelenleg több koronavírus-fertőzés van, mint valaha. Ezt mutatják a szennyvízvizsgálatok. Burgenlandban a múlt héten több mint 1400 covidban szenvedő ember volt betegszabadságon. Még többen voltak otthon influenzaszerű fertőzésekkel, olvasható a burgenland.orf.at cikkében.

 

Mint írják, sokkal kevesebb volt azoknak a száma, akiknek valódi influenzával kellett ágyban maradniuk. A betegnapok magas száma komoly kihívások elé állítja a vállalatokat és az iskolákat. A kismartoni Wolfgarten Gimnáziumban nemcsak a diákok betegedtek meg, hanem a tantestület is érintett. A közelmúltban a 37 tanárból 14-en voltak betegszabadságon. 


Ez néha megnehezíti az iskola működésének fenntartását – nyilatkozta az iskola igazgatója, Andrea Berger-Gruber. - Aki beteg, az beteg, fel kell épülnie. A többieknek kell gondoskodniuk arról, hogy az iskola működjön. Nemcsak a középiskolákat érinti a betegséghullám, hanem a vállalatokat is. 


Több mint kétszer annyi a koronavírusos, mint az előző évben


Az Osztrák Egészségbiztosítási Pénztár (ÖGK) statisztikája szerint a tavalyi burgenlandi adatokhoz képest több mint kétszer annyi a covid-beteg, mint egy évvel korábban. A múltban a hideg évszakot hagyományosan a fertőző betegségek, például az influenza és az influenzaszerű megbetegedések jellemezték. A koronavírus most "harmadik partnerként" társult melléjük. 


Jelenleg a "Pirola" nevű Omikron-változatot mutatták ki a legtöbbször a mintákból, ez különösen fertőzőnek számít. Az ÖGK arra kéri az embereket, hogy éljenek a védőoltás lehetőségével.


Illusztráció: pixabay.com


 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.