km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Koronavírus: Ausztriában hétfőtől bezárják az iskolákat

Koronavírus: Ausztriában hétfőtől bezárják az iskolákat

Az új típusú koronavírus-járvány miatt jövő héttől részleges iskolabezárásokra kerül sor Ausztriában, egyelőre húsvétig. Következetes és szükséges intézkedésnek nevezte Kurz az iskolák részleges bezárását. A tervek szerint az interneten folytatnák otthonról az oktatást. Mindezt szerda este jelentette be Sebastian Kurz kancellár, írja az orf.at.

A kancellár kifejtette: hétfőtől a felsőbb osztályok számára szünetel az oktatás, így a 14 évnél idősebbek otthon maradhatnak. Szerdától pedig a 14 év alattiaknak sem kell bemenniük, ha a szüleik meg tudják oldani elhelyezésüket. Ellenkező esetben bemehetnek a gyerekek az iskola épületébe, az intézmény biztosítja számukra a felügyeletet  tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy a gyerekek lehetőség szerint ne a nagyszüleikhez menjenek, az időseket ugyanis "különösen védeni kell"  szögezte le, és arról is beszélt, hogy az alsóbb osztályokra vonatkozó intézkedések az óvodákat is érintik.


Az érettségi előtt álló diákok esetében külön döntenek majd arról, elhalasztják-e a vizsga időpontját. Az iskoláskorú gyerekek szülei az Oktatási Minisztérium ígéretei szerint értesítést kapnak majd a tervezett intézkedésekről. A tervek szerint lesznek, akik az interneten folytatnák otthonról digitális eszközökkel a tanulást. A cél most az, hogy a középiskolás diákok száz százaléka, a 14 év alatti tanulók háromnegyede otthon maradjon. 


Csütörtökön kormányzati szintű tárgyalások folynak Gernot Blümel pénzügyminiszterrel (ÖVP). A költségvetési és munkajogi következményeket vitatják meg. 


Szerdán egyébként 15 óráig 246 megerősített fertőzést regisztráltak, emelkedik a megbetegedések száma. 
 

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.