km/óra
  2024.06.24., hétfő  •  Iván napja
Környezettudatos délelőtt a felújított oladi játszótéren

Környezettudatos délelőtt a felújított oladi játszótéren

A CLLD pályázat támogatásával tartottak ma délelőtt környezettudatos játszótéri foglalkozást a felújított oladi játszótéren. A Oladi Általános Iskola diákjait az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. munkatársai érdekes programokkal várták. Az eseményen részt vett dr. Horváth Attila (Éljen Szombathely!) alpolgármester, a körzet képviselője is.

Mint ismeretes, Oladon a Kodály Zoltán utca – Nagy László utcai lakótömbök által határolt játszóteret teljesen felújíttatta az önkormányzat. A korábbi eszközöket elbontották. A játszótér déli részére homokozó, hintakombináció, mini házikó, rugós vitorlás, karusszel (mozgásukban korlátozottak számára is alkalmas, gumiburkolattal); az északi részére kötélmászóka, csúszdás mászóvár, fém csőcsúszda, zigzag egyensúlyozó, valamint mérleghinta került. A leromlott állapotú padokat elbontották, helyére újak kerültek.

Az Oladi Általános Iskola diákjaira érdekes, környezettudatos programok vártak. Játékos formában bővíthették ismereteiket az egészséges táplálkozásról, a szelektív hulladékgyűjtésről, de kipróbálhattak újrahasznosított eszközöket is.

- Nagyon örülök, hogy ilyen szép körülmények között játszhatnak az oladi gyerekek, akikből egyre több van. Fejlődik ez a városrész is – fogalmazott dr. Horváth Attila.

Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak