km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Körmenden is nyerni tudott a Falco, és egy győzelemre került az elődöntőtől

Körmenden is nyerni tudott a Falco, és egy győzelemre került az elődöntőtől

A Rába-partiak csak 2-0-nál tudtak vezetni, onnantól fogva az történt a pályán, amit a szombathelyiek szerettek volna.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

EGIS KÖRMEND - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 80-97 (15-23, 19-21, 20-24, 26-29)

Egis Körmend: Ireland 12/6, Thames 20/12, Mócsán -, Simons 11/3, Taylor 19. Cserék: Durázi 4, Ferencz 6/6, Takács 6, Tóth N. -, Németh -, Balogh M. 2

Vezetőedtő: Antonis Konstantinides

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 11, Benke 19/15, Doktor ,Bruinsma 14/3, Keller 9. Cserék: Perl 20, Barac 14, Anderson 10/3, Doktor -, Dancsecs -, Kovács B. -

Vezetőedző: Gasper Okorn

 

Kedden délután a bajnoki rájátszás negyeddöntő párharcának második mérkőzésén lépett pályára a Falco, méghozzá a nagy rivális, a Körmend otthonában. Az első mérkőzésen aratott 97-83-as sikernek köszönhetően előnyre tett szert a szombathelyi együttes, de mindenki egyetértett abban, hogy ezúttal is maximális koncentrációra és felkészültségre lesz szükség, ha a csapat meg szeretné szerezni a második győzelmet is. 

 

Elhibázott támadások után több mint két percet kellett várni a mérkőzés első kosarára, mely Ireland nevéhez fűződött. Büntetővel zárkózott a Falco, majd Váradi duplája után a vezetést is sikerült átvennie a szombathelyieknek. A nagy rivális nem tudta elkapni a fonalat, Benke viszont elsüllyesztett egy triplát, ezzel 2-6 állt az eredményjelzőn. A válogatott kitűnősége büntetőből növelte pontjainak számát, a hazaiak több mint öt perc elteltével tudták begyötörni a negyediket. A fogadkozásnak megfelelően Gasper Okorn együttese összerakta a védekezését, elöl is rendkívül olajozottan működött a gépezet, 6-14-nél Konstantinides mester pedig időt kért. Thames zsákolására Benke hármassal felelt, majd nem sokkal később egy gyönyörűen végigjátszott támadás végén a sarokból is eredményes volt a sárga-feketék 11-ese. Egy körmendi tripla után Benke ismét nem adta alább három pontnál, egészen ihletett formában dobott. Ez volt a negyed utolsó említésre méltó momentuma, a Falco 15-23-ra vezetett tíz percnyi játék után. 

 

Perl szép egyéni akciójával indult a második felvonás, ez pedig azt eredményezte, hogy két számjegyű lett a differencia. Okosan, taktikusan játszó Falco volt a pályán, a körmendieknek pedig láthatóan nem volt meg az ellenszer. Mindkét oldalon faultos kosár érkezett, de csak a sárga-feketék ráadás büntetője ment be. Perl duplája után ismét az Egis kért időt, hogy megpróbáljon reagálni a szombathelyi rohamra. A több, mint tíz pontos különbség nem csökkent, ráadásul újfent Perl vétette magát észre egy bravúros 2+1-es akcióval. Egy híján negyven pontnál járt az Okorn-legénység, amikor három és fél perc volt a nagyszünetig. Barac-duplára Ferencz-tripla volt a válasz, a Körmend szeretett volna valamelyest kozmetikázni az eredményen. A pihenőre végül kereken tíz pontos előnnyel, 34-44-es vezetéssel vonulhatott a vendég alakulat. 

 

Thames hármasa után nézett be hosszú idő után tíz ponton belülre a házigazda, amit gyors pontváltás követett. A Körmend gyorsabban, agilisabban kosárlabdázott, mint az első félidőben, de a sok pontatlanság nem segítette a felzárkózásukat. 39-46 után egy 0-5-ös sorozatot produkált a Falco, a hazaiak azonban egy triplával jelezték, hogy nem tettek még le a győzelemről. Benke ziccerével lett újra két számjegyű a különbség, Bruinsma hármasa után pedig tovább nyílt az olló. A Körmend kapkodott, a Falco kosarakat dobott, 46-62-nél ismét Antonis Konstantinides rakta le a T-betűt. Négy körmendi pont után Bruinsma középtávolija hűtötte le a kedélyeket, felváltva estek ezúttal a pontok. Mócsán Bálint kihagyta, Váradi Benedek bedobta, 54-68-as vendég vezetéssel kanyarodtak a záró etapra a felek. 

 

Egy hármas szombathelyi, egy körmendi oldalon, majd Taylor mutatta meg, hogyan tud zsákolni - így indult a negyedik játékrész. Összességében ekkor is a Falco akarat érvényesült, a piros-feketék időkérésekkel próbálták felrázni a csapatot, de a szombathelyiek a magabiztos előny tudatában is remekül kosaraztak, a győzelmük nem forgott veszélyben. A húszpontos határt Barac kosarával lépték át a sárga-feketék. Az Egis Körmend  az utolsó pillanatig küzdött, hogy ne szaladjon bele túl nagy vereségbe. A Falco végül 80-97 arányban tudott nyerni, így 2-0-s előnyről várhatja a pénteki folytatást. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
Szlovéniában hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi Plazma Pont
Nyújtsd a kezed, és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi Plazma Pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok
Aszfaltszállító Tatra hajtott fának Őrimagyarósd közelében
Súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amely Nádasd irányába tartott és aszfaltot szállított.