km/óra
  2022.12.09., péntek  •  Natália napja
Kormányinfó: 480 forinton maximalizálják az üzemanyagok árát

Kormányinfó: 480 forinton maximalizálják az üzemanyagok árát

Három hónapra rögzítik a benzin és a gázolaj árát – hangzott el a kormányinfón.

 

Van fegyver a vírus ellen, ez a fegyver pedig az oltás – mondta Gulyás Gergely a kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, mindenkinek azt javasolják, hogy harmadik, megelőző oltást vegye fel. Hivatkozott a Pfizer legújabb kutatására, amely szerint 6 hónap után jelentősen csökken a védettség. De ez a többi oltóanyagra is igaz. 

 

Könnyen lehet, hogy kell majd negedik oltás is – fogalmazott a miniszter.  A kormány oltási akciót hirdet november 22-től. Előzetes bejelentés nélkül fel lehet venni a vakcinátaz oltópontokon. A miniszter szerint a kórházi kapacitások bőségesen rendelkezésre állnak, kapacitáshiány nincs. Jelezte továbbá, hogy  a kormány nem tervezi mindenki számára kötelezővé tenni a koronavírus elleni oltást. 

 

Gulyás Gergely szerint a jelenlegi adatok alapján nehéz megjósolni a negyedik hullám tetőzését. Van, aki ennek a hónapnak a végére teszi. Egy esetleges 5. hullám esetén csak az lesz védett, aki már a harmadik oltást is megkapta – figyelmeztetett.

 

A kormány tárgyalt a rezsiárakról. Európában energiaválság van, a földgáz ára 400, az áramé 100 százalékkal nőtt egy év alatt. Magyarországon kívül minden európai országban drágult az energia. Gulyás hangsúlyozta, a kormány elkötelezett abban, hogy a fogyasztók számára fenntartja a rezsicsökkentett árakat. Olyan versenyképességi előny ez, ami a gazdasági növekedésben is látszik – tette hozzá.

 

Tanulmányozták az európai benzinárakat. Magyarországon még a mindig 6-7. legolcsóbb ennek az üzemanyagnak az ára. De azt is megnézték, hogy milyen eszközöket alkalmaztak a benzin árának féken tartására, egyedül Horvátországban rögzítették az árat. A kormány úgy döntött, hogy november 15-én 3 hónapra befagyasztja és 480 forintos áron rögzíti a benzin és a gázolaj árát.

 

Forrás: MTI

kapcsolódó cikkek
Átlépi az 500-as határt a benzinár
Átlépi az 500-as határt a benzinár
Érdemes még a hét elején tankolni.
November 15-től 480 forintban maximálják a benzin és gázolaj árát
November 15-től 480 forintban maximálják a benzin és gázolaj árát
címkék
kapcsolódó cikkek
Átlépi az 500-as határt a benzinár
Átlépi az 500-as határt a benzinár
Érdemes még a hét elején tankolni.
November 15-től 480 forintban maximálják a benzin és gázolaj árát
November 15-től 480 forintban maximálják a benzin és gázolaj árát
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
legfrissebbek
A decemberi közgyűlést értékelték a frakciók
Az elmúlt három év eredményeiről, a kibővített 1000 fa programról és a SZOVA likviditásáról esett a legtöbb szó a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon. Utóbbi téma zárt ülésen került elő, és nagy vitát kavart. A cég összeállított egy húsztételes listát az értékesíthető ingatlanokról.
Horváth Soma: komoly fejlődési pályán a Derkovits
A Fogadóóra soron következő részében a 4. számú választókörzet képviselőjével, Horváth Soma alpolgármesterrel beszélgettünk egy újonnan épült játszótéren a Derkovits-lakótelep fejlesztéseiről, a jövőbeli tervekről és arról, hogy milyen egy képviselői munka a mindennapokban.
Ukrajnai háború - Az orosz erők eltaláltak egy kórházat Herszonban
A tisztségviselő szavai szerint a kórház épületében a lövedékek megrongálták a gyermekosztályt és a hullaházat.
Nőtt a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekmények száma 
Nőtt azoknak a felvételeknek a száma, amelyet a sértettek önmagukról készítettek
Újrahasználati Központot nyit a SZOVA
Szolgáltatási körének bővítéseként a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központothoz létre a lakosság részére, melynek célja a hulladékok keletkezésének csökkentése a még használható és jó állapotú tárgyak „újra használatba” kerülésével.