km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Kormányinfó: 480 forinton maximalizálják az üzemanyagok árát

Kormányinfó: 480 forinton maximalizálják az üzemanyagok árát

Három hónapra rögzítik a benzin és a gázolaj árát – hangzott el a kormányinfón.

 

Van fegyver a vírus ellen, ez a fegyver pedig az oltás – mondta Gulyás Gergely a kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, mindenkinek azt javasolják, hogy harmadik, megelőző oltást vegye fel. Hivatkozott a Pfizer legújabb kutatására, amely szerint 6 hónap után jelentősen csökken a védettség. De ez a többi oltóanyagra is igaz. 

 

Könnyen lehet, hogy kell majd negedik oltás is – fogalmazott a miniszter.  A kormány oltási akciót hirdet november 22-től. Előzetes bejelentés nélkül fel lehet venni a vakcinátaz oltópontokon. A miniszter szerint a kórházi kapacitások bőségesen rendelkezésre állnak, kapacitáshiány nincs. Jelezte továbbá, hogy  a kormány nem tervezi mindenki számára kötelezővé tenni a koronavírus elleni oltást. 

 

Gulyás Gergely szerint a jelenlegi adatok alapján nehéz megjósolni a negyedik hullám tetőzését. Van, aki ennek a hónapnak a végére teszi. Egy esetleges 5. hullám esetén csak az lesz védett, aki már a harmadik oltást is megkapta – figyelmeztetett.

 

A kormány tárgyalt a rezsiárakról. Európában energiaválság van, a földgáz ára 400, az áramé 100 százalékkal nőtt egy év alatt. Magyarországon kívül minden európai országban drágult az energia. Gulyás hangsúlyozta, a kormány elkötelezett abban, hogy a fogyasztók számára fenntartja a rezsicsökkentett árakat. Olyan versenyképességi előny ez, ami a gazdasági növekedésben is látszik – tette hozzá.

 

Tanulmányozták az európai benzinárakat. Magyarországon még a mindig 6-7. legolcsóbb ennek az üzemanyagnak az ára. De azt is megnézték, hogy milyen eszközöket alkalmaztak a benzin árának féken tartására, egyedül Horvátországban rögzítették az árat. A kormány úgy döntött, hogy november 15-én 3 hónapra befagyasztja és 480 forintos áron rögzíti a benzin és a gázolaj árát.

 

Forrás: MTI

kapcsolódó cikkek
Átlépi az 500-as határt a benzinár
Átlépi az 500-as határt a benzinár
Érdemes még a hét elején tankolni.
November 15-től 480 forintban maximálják a benzin és gázolaj árát
November 15-től 480 forintban maximálják a benzin és gázolaj árát
címkék
kapcsolódó cikkek
Átlépi az 500-as határt a benzinár
Átlépi az 500-as határt a benzinár
Érdemes még a hét elején tankolni.
November 15-től 480 forintban maximálják a benzin és gázolaj árát
November 15-től 480 forintban maximálják a benzin és gázolaj árát
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.