km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Korlátozások nélkül indul a szalagavató szezon az AGORA MSH-ban

Korlátozások nélkül indul a szalagavató szezon az AGORA MSH-ban

Korlátozások nélkül, méltó módon ünnepelhetik meg a végzős diákok életük nagy mérföldkövét. Az AGORA-Művelődési és Sportház nagytermében, a szalagavató gálán a hozzátartozók, barátok és a tanárok is tanúi lehetnek a maturáló diákok életre szóló élményének, olvasható az AGORA közleményében.

 

Mint írják, a kialakult szokás szerint a középiskolás osztályok kreatív, humoros előadással mutatják be ismerőseiknek saját kis közösségüket, de természetesen elmaradhatatlan hagyomány a keringő és a szalag feltűzése is.


A végzős diákok szalagja a közoktatási intézményhez való tartozás mellett szimbolizálja azt is, hogy a középiskolás a felnőtté válás küszöbén egy nagy megmérettetés előtt áll.


A báli szezon ezzel hivatalosan is megkezdődik az AGORÁBAN. A Művelődési és Sportház aulájában idén újra SZELFI-FAL várja a közönséget, a mulatság hangulatát fotókon is meg lehet örökíteni. 


Szalagavatók időpontja:
Január 13.     Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium
Január 14.     Kanizsai Dorottya Gimnázium
Január 26.     VMSZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium
Január 27.     Savaria Technikum és Kollégium
Január 28.     Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Február 2.     Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum
Február 3.     PTE Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola
Február 9.     Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium
Február 17.   Nagy Lajos Gimnázium
Február 18.   Vas Megyei Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma
Február 24.   VMSZC Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégium
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd
Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.
Világsztárok az Aréna Savariában
A női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Győri Audi FC lesz a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ellenfele szerdán este hat órától az aréna Savariában. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.
Idegen nyelvi szakmai nap a Premontreiben
Az iskolában nagy hangsúlyt fektetnek az idegen nyelvek elsajátítására. Mind a továbbtanulás, mind pedig a munkaerőpiacon való elhelyezkedés szempontjából a közép-, illetve felsőfokú nyelvvizsga megszerzése, valamint a használható nyelvtudás, nélkülözhetetlen. Az álláshirdetések nagy részében elsődleges elvárás az angol vagy a német nyelv ismerete, írja az intézmény hivatalos Facebook-oldala. A gimnáziumban a múlt héten tartottak szakmai napot.
Hagyományőrző versenyek a Derkóban
A múlt pénteken rendezte meg a Derkovits Gyula Általános Iskola a Komm, wir hören dich német nyelvi versmondó és a Gyermekszemmel rajzoló versenyt, írja az iskola honlapja.