km/óra
  2023.01.30., hétfő  •  Martina, Gerda napja
Könyvek találtak gazdára a szerelmesek napján

Könyvek találtak gazdára a szerelmesek napján

Vakrandi egy könyvvel, veszíts el egy könyvet! Ezek a Nemzetközi Könyvajándék nap hívószavai, melyhez a Berzsenyi könyvtár is csatlakozott, immár 8. alkalommal. Idén is könyvcsomagot juttattak el nélkülöző gyerekekhez, a felnőtteket pedig játékra várták.

 

,,Írunk rá egy-két kis hívó szót, ami alapján tudnak választani az olvasók, kap egy kis masnit, meg az olvasói lap”. Így készültek a Berzsenyi könyvtárban a Nemzetközi Könyvajándék napra. A szerelmesek ünnepe mellett ez az esemény is fontos helyet kap már évek óta február 14-én a szombathelyiek kalendáriumában. Becsomagolt és hívószóval ellátott zsákbamacska könyv került a polcra, délutánig 50 kötet talált gazdára. 


Bozzai Judit gyermekkönyvtáros elmondta, hogy az egyik programjuk a vakrandi egy könyvvel. Tavaly, amikor a pandémia idején az olvasók nem jöhettek be a könyvtárba, és csomagban kapták meg az igényelt könyveket, mindenki az érdeklődési körének megfelelően egy meglepetés könyvet is kapott. 


Idén két helyi és egy vidéki programmal készültek. A könyvajándék nap célja, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen fontos, hogy a gyermekek könyvközelben legyenek, és minden gyerek kapjon könyv ajándékot ezen a napon. Minden évben elmennek egy Szombathelytől kissé távolabb lévő településre, ahonnan nem biztos, hogy a gyerekek túl gyakran eljutnak ilyen könyvtárba, mint az ő gyermekkönyvtáruk, és nekik ajándékoznak könyveket. Idén Kámba mentek, az ottani művészeti óvodába. 


A benti polcok megtöltése után Judit a város felé vette az irányt egy másik könyvcsomaggal. Szeretnék, ha a könyvajándék nap nem csak a négy fal között zajlana. Úgyhogy a városba több helyen elhelyeztek, elhagytak, elveszítettek egy könyvet.


A könyvtár ezen a napon mindenkit spontán könyv-ajándékozásra buzdított: otthon már elolvasott, vagy dupla példányban meglévő, jó állapotú könyvek ,,elhagyására,, a városban. Padokon, buszmegállókban és forgalmas helyeken lehetett találkozni a könyv ajándékokkal.

 

Fotó: Berzsenyi Dániel Könyvtár Facebook-oldala

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Három napon át várja a diákokat a szombathelyi Pilvax kávézó
A programra általános iskolás és gimnazista csoportok is szép számmal regisztráltak.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Ukrajnai háború: csaknem kilencezren érkeztek Ukrajnából vasárnap
Az ukrán-magyar határszakaszon 4168-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4689-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.
Devizapiac: gyengült a forint hétfő reggelre
Gyengült a forint péntek esti árfolyamához képest hétfő reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Elköltözött tőle az élettársa, megfenyegette, hogy megöli
A Sárvári Járási Ügyészség lopás vétsége, zaklatás bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 októberében, amikor élettársa egy veszekedést követően elköltözött a közösen bérelt Celldömölk közeli ingatlanból, ellopta a sértett 68.000 Ft értékű mobiltelefonját, írja közleményében a Vas Vármegyei Főügyészség.
SZKKA: Kiélezett meccsen fontos győzelem!
A női NB/I B-s kézibajnokság 16. fordulójában a vasi együttes 28-26-ra nyert Komáromban.
Kézműves Kuckó: Farsangi trombitát készítenek
Február 4-én, szombaton délelőtt folytatódik az Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. programsorozata a kicsiknek. Ezúttal trombitákat készíthetnek a gyerekek.