km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Haladás: Pontvesztés ezúttal is a ráadásban

Haladás: Pontvesztés ezúttal is a ráadásban

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában a vasiak Barcikán léptek pályára. A Haladás kétszer is vezetett, de nyernie nem sikerült a Ráczéknak.

Esős, borongós időben kezdtek a csapatok a Kolorcity Arénában ebéd után. Alekszandar Jovics rendesen felforgatta szerdai kezdőcsapatát. Az első öt perc eseménytelenül telt el, a mély talajon sokat estek-keltek a játékosok. A 6. percben Katona tartotta meg a labdát a 16-oson belül, Szakály elé tálalt, a középpályás lőtt, de blokkoltak a védők.

A 10. percben az első komoly helyzet: Doktorics tört be a 16-oson belülre, kicselezte Ternovánt, majd éles szögből lőtt, Tóth bravúrral védett. Ez volt az első említésre méltó esemény.

Az első húsz perc szinte semmilyen izgalmat nem hozott, a Haladás birtokolta többet a labdát, de a játék a két tizenhatos között zajlott. A 24. percben egy kontra végén Horváth passzolt Doktoricshoz, a balszélső 22 méterről lőtt, de a labda lelassult a füvön, így Tóth könnyedén hárított. Nem volt egy látványos meccs…

A 29. percben Zvekanov csúszott rá Heil lábára, jött is a meccs első sárgája. Nem volt sportszerűtlen a mérkőzés, sokkal inkább unalmas, jószerivel nem volt igazi ziccer egyik kapu előtt sem. A védelmek jól romboltak, de ennyi.

A 37. percben Horváth az alapvonalról Beronjához passzolt, a bekket buktatta Kurdics. 11-est ítélt Nazsa, a büntetőt Rácz végezte el: a csapatkapitány magabiztosan lőtt a kapu közepébe (0-1)!

A 38. percben egyenlített a házigazda: Pekár lövése után a labda a kapufáról kivágódott, Kotula észlelt elsőként, és balról, les szögből a bal sarokba lőtt (1-1).

A semmiből jött a gyors gólváltás, majd lendületben maradtak a kékek: egy baloldali szöglet után Papp fejelhetett tiszta helyzetből, de 5 méterről célt tévesztett.   

A szünetig nem változott az állás, 1-1-es állásnál vonultak az öltözőbe a csapatok.

A fordulást követően semmit nem változott a játék képe: sok hiba, rengeteg fault, helyzetek nélkül csordogáltak a percek. Igencsak gyenge napot fogtak ki a gárdák, olybá tűnt, az iksszel egyik brigád sem lenne elégedetlen.

A 60. percben újra a vasiaknál volt az előny! Szakály 35 méterről végzett el szabadrúgást, a hosszún Csonka érkezett, és 5 méterről a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát (1-2)! Váratlanul jött a vezetés, mert a szünet óta egyik kapu sem forgott veszélyben.

Ezúttal nem jött a gyors egyenlítés, a Barcika nem pörgött fel, a Hali pedig tudatosan tartott a labdát. A játékrész feléhez érve sem változott a helyzet, a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát, de meddő volt a fölény.

A 71. percben Kurdics ívelt be középre egy szabadrúgást, Pálfi a mezőnybe öklözte a labdát. Kettős cserével frissítette együttesét Jovics mester, így tett Csábi József is.

Az utolsó tíz percre fordulva sem lett nagyobb az iram, sokat hibáztak a játékosok, a támadókhoz alig jutott el labda. A sárga-kékek ívelgetésekkel próbálkoztak, kevés sikerrel. A 90. percben kis híján növelte előnyét a Hali, Szekszárdi és Tóth nem értette meg egymást, de végül szöglettel zárult a szituáció.

A 91. percben ismét egyenlített a házigazda: Süttő felívelése után Pinte 13 méterről lőtte a labdát a kapu közepébe (2-2).

Az eredmény nem változott, a Haladás ismét a hajrában veszített értékes pontokat.   

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–SZOMBATHELYI HALADÁS 2–2 (1-1)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Vrbovszki Pál)
KAZINCBARCIKA: Tóth B. – Ternován, Szekszárdi M., Heil (Szemere 46.), Papp M., Kotula M. (Süttő 86.) – Csatári, Kártik (Ádám 75.), Pekár L. (Székely 68.) – Kurdics (Csilus 75.), Pinte. Vezetőedző: Csábi József.
HALADÁS: Pálfi – Beronja, Jagodics M., Csonka B., Bosnjak – Zvekanov, Szakály - Horváth R. (Nyíri 59.), Rácz B. (Csernik 74.), Doktorics (Simut 74.) – Katona I. (Mohos 89.). Vezetőedző: Alekszandar. Jovics.
Góllövők: Kotula 38., Pinte 91. illetve Rácz (11-esből) 37., Csonka (59.)

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
Három kocsi karambolozott a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között (Videóval)
Félpályán haladhat a forgalom a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között. Két embert szállítottak kórházba, számol be a hírről a 112press.hu Facebook-oldala.
A kánai menyegző a SZEDIK-ben
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ (SZEDIK) és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Értünk? Értünk! - Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért! elnevezésű programja újabb állomásához ért: ezúttal a kánai menyegző történetébe csöppentek a negyedikes diákok és az intézmény fogyatékkal élő lakói.
Az eddigi legnagyobb főnyeremény halmozódott fel a magyarországi ötöslottón
A ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény összege, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményösszege - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-t.
Cserélik a kandelábereket a lakótelepen
Folyamatosan cseréli az E.on alvállalkozója a közvilágítás kandelábereit a Joskar-Ola lakótelepen. Sőt, nemcsak cserélik, hanem a korábban balesetveszély miatt kivágott oszlopokat is most pótolják, írja közösségi oldalán Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely!), a körzet képviselője.
Isten éltesse, Gáti Oszkár!
Ma 75 esztendős. 1949. február 21-én született Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas magyar színész, írja a Paprikablog Facebook-oldala.