km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Koczka Tibor: összefogás helyett támadássorozat

Koczka Tibor: összefogás helyett támadássorozat

Az önkormányzati választáson független polgármesterjelöltként induló, a Fideszből kizárt volt szombathelyi alpolgármester, Koczka Tibor értékelte lapunk érdeklődésére a lezajlott kampányt és a voksolást.

–    Amit két hónappal ezelőtt bejelentettem, végigcsináltam. Magam sem gondoltam, hogy ilyen minősíthetetlen támadássorozatnak leszek a középpontjában. Továbbra is hiszem és vallom, hogy Szombathelyen nem politikai pártoknak, hanem civileknek kellene magukhoz ragadniuk a kezdeményezést – nyilatkozott lapunknak Koczka Tibor volt alpolgármester, aki az 1-es számú választókerületben és polgármesterjelöltként is a Pro Savaria színeiben indult a választáson – és végzett mindkét esetben a 3. helyen. 


– Meggyőződésem, hogy amit korábban jeleztem: ha a Fidesz és a jobboldali Pro Savaria egy közös jelölt mögött sorakozott volna fel, akkor most konzervatív polgármestere és közgyűlési többsége lenne városunknak. Nem így történt… A rám leadott 1200 voks megmutatta, hogy az üzenetem sokakhoz eljutott: a helyi Fidesz se nem konzervatív, se nem jobboldali, se nem keresztényi. Országszerte több helyen is civil szervezetek szereztek fontos mandátumokat. Molnár Miklós személyében a Pro Savaria ott lesz a közgyűlésben, ez pedig nagy szó. A szombathelyi Fidesz ahelyett, hogy beleállt volna a jobboldali szövetségbe, inkább ellenségeket kreált. Méltatlan volt a kampány: a gyűlölködő fideszes kiadványok, a hazaárulóztatás, valamint a Borkai-ügy eredménye, hogy városunkban most dr. Nemény András a polgármester – hangsúlyozta Koczka Tibor, aki az egyéni körzetével kapcsolatban kiemelte: megdöbbentő, hogy olyan jelölt szerzett mandátumot fideszes támogatással, aki Herény szimbólumát, a háromszáz éves kastélyt leromboltatná. 


– Ez méltán mutatja, hogy mennyire polgári és konzervatív a helyi Fidesz. Azon is érdemes elgondolkodni, hogy az északi városrészen vajon miért választanak mindig új képviselőt az itt élők. Sokat dolgoztam a körzetért, nincs szégyenkeznivalóm – zárta szavait Koczka Tibor, aki gratulált a polgármesternek és valamennyi mandátumot szerzett képviselőnek. 
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
legfrissebbek
Tömeges jogsértést számolhatnak fel a magyar börtönökben
Az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélete vethet véget az elmúlt hat évben kialakult kíméletlen hazai gyakorlatnak, amely a fogvatartottakat plexifallal választja el az őket látogató családtagjaiktól. Az ilyen elkülönítés csak akkor lehet jogszerű, ha azt valós biztonsági megfontolások indokolják.
Eljárást indított a Médiatanács a Sztárbox miatt
Ez már a második.
Vasárnaptól megint nagy változás jön a Szombathely-Győr-Budapest InterCity vonatközlekedésben
Egyrészt december 10-től a teljes Szentgotthárd-Szombathely-Győr-Budapest vonalon a MÁV-START Zrt. közlekedteti a vonatokat, de ami ennél is fontosabb utas szempontból – bár hivatalos MÁV-kommunikációt erről még nem láttunk –, hogy a menetrendből már kiolvasható: visszaáll a vonatközlekedés az eredeti rend szerint a teljes szakaszon, legalábbis az InterCityk esetében biztosan.
Őz ugrott egy autó elé Ják és Szombathely között
Az állat az erdőből szaladt volna át a szántóföld felé, amikor az érkező személyautó elütötte. Az őz betörte a szélvédőt és elszaladt.
Európa második legjobb pályaudvara a bécsi Hauptbahnhof
Először került be az Európai Pályaudvarok Indexébe a bécsi főpályaudvar, a Wiener Hauptbahnhof és a Zürichi Főpályaudvar után rögtön a második helyen végzett. A tesztelők többek között a rengetegmozgólépcsőt és liftet, az utastájékoztatást, az akadálymentességet, az üzleteket és az okostelefonos alkalmazást értékelték.