km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Koczka Tibor: összefogás helyett támadássorozat

Koczka Tibor: összefogás helyett támadássorozat

Az önkormányzati választáson független polgármesterjelöltként induló, a Fideszből kizárt volt szombathelyi alpolgármester, Koczka Tibor értékelte lapunk érdeklődésére a lezajlott kampányt és a voksolást.

–    Amit két hónappal ezelőtt bejelentettem, végigcsináltam. Magam sem gondoltam, hogy ilyen minősíthetetlen támadássorozatnak leszek a középpontjában. Továbbra is hiszem és vallom, hogy Szombathelyen nem politikai pártoknak, hanem civileknek kellene magukhoz ragadniuk a kezdeményezést – nyilatkozott lapunknak Koczka Tibor volt alpolgármester, aki az 1-es számú választókerületben és polgármesterjelöltként is a Pro Savaria színeiben indult a választáson – és végzett mindkét esetben a 3. helyen. 


– Meggyőződésem, hogy amit korábban jeleztem: ha a Fidesz és a jobboldali Pro Savaria egy közös jelölt mögött sorakozott volna fel, akkor most konzervatív polgármestere és közgyűlési többsége lenne városunknak. Nem így történt… A rám leadott 1200 voks megmutatta, hogy az üzenetem sokakhoz eljutott: a helyi Fidesz se nem konzervatív, se nem jobboldali, se nem keresztényi. Országszerte több helyen is civil szervezetek szereztek fontos mandátumokat. Molnár Miklós személyében a Pro Savaria ott lesz a közgyűlésben, ez pedig nagy szó. A szombathelyi Fidesz ahelyett, hogy beleállt volna a jobboldali szövetségbe, inkább ellenségeket kreált. Méltatlan volt a kampány: a gyűlölködő fideszes kiadványok, a hazaárulóztatás, valamint a Borkai-ügy eredménye, hogy városunkban most dr. Nemény András a polgármester – hangsúlyozta Koczka Tibor, aki az egyéni körzetével kapcsolatban kiemelte: megdöbbentő, hogy olyan jelölt szerzett mandátumot fideszes támogatással, aki Herény szimbólumát, a háromszáz éves kastélyt leromboltatná. 


– Ez méltán mutatja, hogy mennyire polgári és konzervatív a helyi Fidesz. Azon is érdemes elgondolkodni, hogy az északi városrészen vajon miért választanak mindig új képviselőt az itt élők. Sokat dolgoztam a körzetért, nincs szégyenkeznivalóm – zárta szavait Koczka Tibor, aki gratulált a polgármesternek és valamennyi mandátumot szerzett képviselőnek. 
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.