km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Koczka Tibor: Balázsy Péter lépjen vissza a javamra!

Koczka Tibor: Balázsy Péter lépjen vissza a javamra!

Balázsy Péter alkalmatlan, a jobboldal megosztott és a felmérések szerint rosszul is áll Szombathelyen, mondta hétfői sajtótájékoztatóján Koczka Tibor független polgármesterjelölt. Szerinte a polgári oldal akkor nyerhet a városban, ha Balázsy Péter visszalép a javára.

Hende Csaba kifejezett kérésére vágott bele a politikába 2014-ben és Fidesz listavezetője lett Szombathelyen, emlékezett vissza a politikai pályakezdésre Koczka Tibor, a Fideszből kizárt, függetlenként induló polgámesterjelölt. Koczka utalt arra, hogy mindig is a polgári, konzervatív értékek mellett politizált, az elveiből nem engedett, a Fidesszel ellentétben.


Miután bejelenetette, hogy elindul polgármesterjelöltként, pártjának egy hónap állt rendelkezésre, hogy egyeztessen vele, de ez végül nem történt meg. Helyette Molnár Miklóst, őt és a Pro Savariát támadta a Fidesz, amivel további megosztást szült az amúgyis szétesett jobbooldalon. 


Koczka Tibor azt állította, hogy a mérések szerint nagy a baj a Fidesznél, mert Balázsy Péter nem hozza azokat a számokat, amelyeket a Fidesz "tud" Szombathelyen. Ennek bizonyítéka, hogy egymásnak adják a kilincset a kampányguruk,  az eddigi kék plakátok helyett  narancsszínűek jelentek meg, és most már lejárató kampány is indult. Mint mondta, bosszantó, róla azt írták, alkut kötött, miszerint visszalép.


Balázsyt alkalmalannak nevezte, akire nagy a kabát, a felmérések szerint az egységes jobboldal képes lenne a győzelemre, de jelenleg vesztésre állnak. Balázsy pedig gyáva is, mert folyamatosan menekül a vita elől. 


Szombathelyen csak akkor nyerhet a jobboldal, ha alkalmas, városvezetésben tapasztalt vezetővel vág neki a választásnak, jelentette ki Koczka Tibor, aki felszóíltotta Balázsyt, hogy lépjen vissza a javára, így egyetlen jelölttel van esélye a polgári oldalnak legyőzni Nemény Andrást.


Balázsy Péter saját sajtótájékoztatóján reagált Koczka Tibor szavaira:
 

- A Pro Savaria jelmondatát tudom idézni, miszerint Szombathelyről a szombathelyiek döntsenek. Köszönöm a civil szervezet alapítóinak, hogy levelükben jelezték, a polgári oldalt támogatják. Jobbikos támogatású jelölttársam szavait nem szeretném kommentálni, úgy látom, hogy szerepjáték folyik ebben az ügyben is.

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.