km/óra
  2024.05.21., kedd  •  Konstantin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Koczka Tibor: Balázsy Péter lépjen vissza a javamra!

Koczka Tibor: Balázsy Péter lépjen vissza a javamra!

Balázsy Péter alkalmatlan, a jobboldal megosztott és a felmérések szerint rosszul is áll Szombathelyen, mondta hétfői sajtótájékoztatóján Koczka Tibor független polgármesterjelölt. Szerinte a polgári oldal akkor nyerhet a városban, ha Balázsy Péter visszalép a javára.

Hende Csaba kifejezett kérésére vágott bele a politikába 2014-ben és Fidesz listavezetője lett Szombathelyen, emlékezett vissza a politikai pályakezdésre Koczka Tibor, a Fideszből kizárt, függetlenként induló polgámesterjelölt. Koczka utalt arra, hogy mindig is a polgári, konzervatív értékek mellett politizált, az elveiből nem engedett, a Fidesszel ellentétben.


Miután bejelenetette, hogy elindul polgármesterjelöltként, pártjának egy hónap állt rendelkezésre, hogy egyeztessen vele, de ez végül nem történt meg. Helyette Molnár Miklóst, őt és a Pro Savariát támadta a Fidesz, amivel további megosztást szült az amúgyis szétesett jobbooldalon. 


Koczka Tibor azt állította, hogy a mérések szerint nagy a baj a Fidesznél, mert Balázsy Péter nem hozza azokat a számokat, amelyeket a Fidesz "tud" Szombathelyen. Ennek bizonyítéka, hogy egymásnak adják a kilincset a kampányguruk,  az eddigi kék plakátok helyett  narancsszínűek jelentek meg, és most már lejárató kampány is indult. Mint mondta, bosszantó, róla azt írták, alkut kötött, miszerint visszalép.


Balázsyt alkalmalannak nevezte, akire nagy a kabát, a felmérések szerint az egységes jobboldal képes lenne a győzelemre, de jelenleg vesztésre állnak. Balázsy pedig gyáva is, mert folyamatosan menekül a vita elől. 


Szombathelyen csak akkor nyerhet a jobboldal, ha alkalmas, városvezetésben tapasztalt vezetővel vág neki a választásnak, jelentette ki Koczka Tibor, aki felszóíltotta Balázsyt, hogy lépjen vissza a javára, így egyetlen jelölttel van esélye a polgári oldalnak legyőzni Nemény Andrást.


Balázsy Péter saját sajtótájékoztatóján reagált Koczka Tibor szavaira:
 

- A Pro Savaria jelmondatát tudom idézni, miszerint Szombathelyről a szombathelyiek döntsenek. Köszönöm a civil szervezet alapítóinak, hogy levelükben jelezték, a polgári oldalt támogatják. Jobbikos támogatású jelölttársam szavait nem szeretném kommentálni, úgy látom, hogy szerepjáték folyik ebben az ügyben is.

 

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak