km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Koczka Tibor a VASIVÍZ kommunikációs és marketingvezetője lett

Koczka Tibor a VASIVÍZ kommunikációs és marketingvezetője lett

Koczka Tibor volt alpolgármester lett a VASIVÍZ a kommunikációs és marketingvezetője – a hír csütörtökön futott végig a szombathelyi hírportálokon.

Ahogy arról korábban többször beszámoltunk, a Fidesz nem indította a tavaly októberi önkormányzati választáson a korábbi alpolgármestert, aki ezután független polgármesterjelöltként indult a voksoláson. Egyéni körzetben a Pro Savaria jelöltjeként állt rajthoz, de nem jutott mandátumhoz. A civil szervezet listáján (amelyet Molnár Miklós vezetett) a harmadik helyen állt Balassa Péter mögött – a Pro Savaria végül egy helyet kapott az új testületben, amit a listavezető töltött be. 


Molnár Miklós a választások után aztán egy hosszabb politikai menet végén január 1-től a VASIVÍZ vezérigazgatója lett (a többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat nem bízott a régi vezetőben), a képviselőségről az összeférhetetlenség miatt a héten mondott le a rendkívüli közgyűlésen.


Hogy ki ül be a helyére, az egyelőre kérdéses: a lista alapján Balassa következne, de a jelölő szervezet dönthet másképp is. Ilyen előzmények után került a VASIVÍZ-hez Koczka Tibor, akit csütörtök délután értünk el.


– Nincsen semmi titok abban, hogy a VASIVÍZ-nél dolgozom, hétfőn mutattak be 80-90 ember előtt. Az elődöm a régi vezérigazgató távozásakor felmondott, így január 18-tól töltöm be a posztját. Nem igazán értem, hogy miért kellett ezt úgy tálalni egyik-másik híroldalon, mintha ezt rejtegettem volna, az ott dolgozók tudtak arról, hogy munkába állok.


Arra a felvetésünkre, hogy nem érzi-e bármilyen szempontból aggályosnak, hogy a VASIVÍZ-nél vállalt munkát, Koczka Tibor azt válaszolta.


– Ha a politikus dolgozik, az a baj, ha nem dolgozik, akkor meg az. A kommunikáció pedig pont az a terület, amelyen 30 éves gyakorlatom van, dolgoztam újságíróként és televíziósként is. Ráadásul kihívásnak is érzem a feladatot: a klímaváltozás és a vízkészletek védelme különösen aktuális kérdés lesz az elkövetkezendő években. 


Megkérdeztük azt is, hogy ezután vállal-e szerepet még a politikában.


– Sohasem titkoltam, hogy Hende Csaba kérésére lettem politikus, és az ő tavalyi döntése miatt szeretném folytatni. Biztosan politizálok a jövőben is, hogy a közgyűlésben, avagy azon kívül, azt majd a jelölő szervezet eldönti. 


A VASIVÍZ kommunikációs csapatában dolgozik Lendvai Ferenc városi képviselő (Fidesz-KDNP), a Fidesz szombathelyi alelnöke is. Koczka a nyugat.hu kérdésére válaszolva még nem tudta megmondani, felettese lesz-e Lendvainak.

Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak