km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kockabálák is lángoltak Szombathelyen a hétvégén

Kockabálák is lángoltak Szombathelyen a hétvégén

Három tűzesethez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat a hétvégén, olvasható a vasi katasztrófavédők honlapján.

 

Mint írják, fanyesedék égett pénteken délelőtt Gencsapáti külterületén. A hirtelen feltámadt szél következtében a lángok átterjedtek egy közeli füves területre. A szombathelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. 


Háztartási hulladék és autógumi égett szombaton délután a szombathelyi Külső-Zanati úti fás, bokros területen. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral a tűz továbbterjedését megfékezték és eloltották a lángokat. 


Száz darab nagy méretű kockabála égett tegnap délután Szombathelyen, a Bükkfa utcában. A város hivatásos és önkéntes tűzoltói a lángokat több vízsugárral és kéziszerszámokkal először körbehatárolták, majd eloltották. Az izzó részeket földdel terítették be, így megszüntették a füstölést.  Az egységek munkáját a helyszínen egy munkagéppel is segítették, amellyel szétválasztották az izzó részeket. 

 

Fotó: Szombathely HTP

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.