km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Klímaváltozás: közel 50.000 eurót nyert pályázaton Szombathely, egy energetikus segíthet a spórolásban

Klímaváltozás: közel 50.000 eurót nyert pályázaton Szombathely, egy energetikus segíthet a spórolásban

A város egy pályázaton közel 50.000 eurót nyert arra, hogy kilenc hónapon keresztül egy energetikust foglalkoztassanak, akinek segítségével az energiafelhasználást optimalizálhatják, olvasható Németh Ákos tanácsnok Facebook-oldalán.

 

Ahogy a bejegyzésben a tanácsnok utalt arra, az olcsó energia korszakának vége, így azzal tehetünk legtöbbet a háztartásunk és főleg a pénztárcánk érdekében, ha az energiahatékonyságot növeljük otthonainkban is. Most megnyílik a lehetőség, hogy az önkormányzat és a tulajdonában levő intézmények áram- és gázfelhasználását, valamint a távhő működését jobban kontrollálják - mindezt egy pályázatnak köszönhetően. 


A JUSTClimate pályázaton közel 50.000 eurót nyertek arra, hogy kilenc hónapon keresztül egy energetikust foglalkoztathassanak, akinek segítségével minden esetleges anomáliát ki tudnak szűrni az energiafelhasználást illetően. Kiemelte, hogy a legfontosabb jelenleg, hogy számokban mérhető legyen a változás mind anyagi, mind pedig a kibocsátás szempontjából.


A januári közgyűlésen fogadták el a képviselők, hogy a Just Climate pályázat 9 hónapos megvalósítási időszakára energetikai és fenntarthatósági ügyekkel foglalkozó státuszt hoznak létre a Polgármesteri Hivatal Beruházási Irodáján.

 

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak