km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Klímabarát díjat kapott Szombathely

Klímabarát díjat kapott Szombathely

Szerdán vehette át a kitüntetést dr. Nemény András polgármester és Németh Ákos fenntartható fejlődésért és klímapolitikáért felelős tanácsnok a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumban.

„Klímabarát díjat kapott városunk, melyet dr. Dukai Miklós, az önkormányzatokért felelős minisztérium államtitkára és Kovács Lajos, a Klímabarát Települések Szövetségének elnöke adott át dr. Nemény András polgármesternek és Németh Ákos klímavédelemért is felelős tanácsnoknak. A díjat az elmúlt 3 évben Szombathelyen megvalósított zöld infrastruktúra fejlesztéssel érdemeltük ki”

jelentette be közösségi oldalain a szombathelyi önkormányzat.

 

 

Mint Németh Ákos lapunknak elmondta, a Zöld Infrastruktúra Fejlesztésért járó díjat ítélte oda Szombathelynek a Klímabarát Települések Szövetsége, a kitüntetés nem jár pénzdíjjal.

Az elmúlt három év zöld infrastruktúra fejlesztéseivel, illetve az ehhez kapcsolódó programokkal pályázott a szombathelyi önkormányzat. Így bemutatták, hogy hol tart a JustNature projekt, az 1000 fa program, a Fogadj örökbe egy parkot! kezdeményezés, a vadvirágos rét projekt és a favédelmi terv, valamint összegyűjtötték az ezekkel kapcsolatos intézkedéseket is.

„Nagyon-nagyon boldogok vagyunk, hiszen eltökélt célunk, hogy tegyünk a klímaváltozás ellen, illetve amennyire csak lehetséges, megpróbáljunk felkészülni a klímaválságra és csökkentsük a várható negatív hatásokat. Ebben pedig egy nagyon jó eszköz a zöld infrastruktúra fejlesztése”

– nyilatkozta Németh Ákos.

 

CzB

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.