km/óra
  2023.02.07., kedd  •  Tódor, Rómeó napja
Kitüntetéseket adtak át pedagógusnap alkalmából

Kitüntetéseket adtak át pedagógusnap alkalmából

Az idei évben a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet és óvintézkedések miatt a pedagógusnapi kitüntetéseket a veszélyhelyzet megszűnését követő első közgyűlés szünetében, ünnepélyes keretek között adta át dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere, dr. László Győző alpolgármester és Putz Attila, a Kulturális, Oktatási és Civil Bizottság elnöke, áll a Városháza honlapján.

 

„Szombathely Oktatásügyének Segítéséért-díj”


Adományozható annak az oktató-nevelő munkát segítő, nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott dolgozónak, aki hosszabb időn át hozzájárult a pedagógiai munka eredményességéhez. 


E kitüntetést kapták:
Geröly István a Szombathelyi Játéksziget Óvoda fűtő-karbantartója
Sütő Péterné a Szombathelyi Barátság Óvoda óvodatitkára
Sélley Lajosné az Aranyhíd Egységes Gyógypedagógiai, Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézmény Micimackó Óvodájának gyógypedagógiai asszisztense 
Vincze Józsefné a Szombathelyi Napsugár Óvoda gyógypedagógiai asszisztense
Bali Imréné a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium gazdasági csoportvezetője


A „Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj”


Adományozható annak a pedagógusnak és oktatónak, aki a gyermekek harmonikus személyiség-formálásában több éven át tartó kiemelkedő munkát végzett.
A díj két fokozatban adományozható.


A „Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj” II. fokozatát kapták:
Németh Zoltánné a Szombathelyi Mocorgó Óvoda óvodapedagógusa
Nagyné Zádeczki Tímea a Szombathelyi Aréna Óvoda óvodapedagógusa
Törökné Horváth Gabriella a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai Óvoda óvodapedagógusa
Dr. Viniczayné Kovács Rita a Szombathelyi Donászy Magda Óvoda óvodapedagógusa
Gerencsérné Nádas Tünde a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanára    
Sinkáné Tímár Andrea a Gothard Jenő Általános Iskola tanító, tanára
Tarr Mária Zsuzsanna a Vas Megyei Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma, középiskolai tanára 
Halász Zoltánné a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, nyugalmazott szakoktatója 


A „Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj” I. fokozatát kapják:

Zelkó Istvánné a Szombathelyi Játéksziget Óvoda óvodapedagógusa
Pétervári Zsuzsanna a Szombathelyi Weöres Sándor Óvoda óvodapedagógusa 
Csiszár Zoltánné a Szombathelyi Vadvirág Óvoda óvodapedagógusa
Balogh Mária Kornélia a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai Óvoda óvodapedagógusa
Ariné Moór Zsuzsanna a Szombathelyi Gazdag Erzsi Óvoda óvodapedagógusa
Kenesei Antalné a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanítója
Dr. Tánczi Tiborné a Dési Huber István Általános Iskola tanító, tanára, fejlesztőpedagógus
Bodó Judit Vas Megyei Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának középiskolai tanára 


„Szombathely Oktatásügyéért-díj”


Adományozható annak a személynek, aki kiemelkedő munkájával segítette a város oktatásügyének fejlődését.
A kitüntetést négy pedagógus veheti át.


A Szombathely Oktatásügyéért díjat kapja:
Pölöskei-Szovák Gertrúd, a Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola igazgató helyettese


Pölöskei-Szovák Gertrúd 1982-ben szerzett tanítói diplomát, és a Bercsényi Iskolában iskolaotthonos osztályok nevelőjeként dolgozott. 13 éven át osztályfőnöki feladatokat látott el, 2005-től alsós igazgatóhelyettesként szervezte a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátást. Mindvégig fontos volt számára a hátrányos helyzetű tanulók felkarolása.  Pályáját a folytonos megújulás, a szakmaiság jellemezte: Kollégáival közösen dolgozták ki az "Ismerkedés az angol nyelvvel az általános iskola 1-3. osztályában" programot, a Tolnai program bázisiskolai koordinátoraként számos bemutató előadást szervezett. 1991-től szaktanácsadó, 2015-2018. között a Szombathelyi Pedagógusok Szakmai Képviseletének elnöke, 2017-től a Nemzeti Pedagógus Kar Vas Megyei területi elnökhelyettese, 2018-tól a Szombathelyi Tankerületi Központ Tankerületi Tanácsának tagja. Számos kitüntetést kapott, köztük: Szombathely városa 2000-ben Kiemelkedő Pedagógus Munkáért díj III. fokozatát, 2019-ben I. fokozatát adományozta részére.


A Szombathely Oktatásügyéért díjat kapja: 
Takácsné dr. Pálhegyi Beáta, a Szombathelyi Tankerületi Központ Jogi és Humánpolitikai Osztályának vezetője.


Takácsné dr. Pálhegyi Beáta 1996-ban az MMIK-ban művelődésszervezőként kezdett dolgozni. 1997-től Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Ifjúsági referense volt.  Ifjúsági referensként szervezte a diákpolgármester választásokat, képzéseket tartott. Jelentős szerepet vállalt az ifjúságot érintő kérdések koordinálásában, ifjúsági programok megvalósításában. 2013-tól a Tankerület jogi referense, 2017-től a Jogi és Humánpolitikai Osztály vezetője. Aktívan közreműködik a civil szférában: a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagja, majd titkáraként, a Szombathelyi Gyermekvédő Liga tagjaként is dolgozott, több éven át részt vett nehéz sorsú gyermekek táboroztatásában.  A Jogi és Humánpolitikai Osztály vezetőjeként kimagasló szakmai tudással, empátiával és emberséggel intézi az iskolák, pedagógusok, tanulók és szüleik problémáit. Tankerületi feladatai mellett sem szakadt el az ifjúságtól, több verseny zsűritagjaként tevékenykedett. Több kitüntetésben részesült: 2003. Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Ifjúsági Tagozata elismerést, 2008. Miniszteri dicséret, 2011. Mobilitás díjat vehetett át.


A Szombathely Oktatásügyéért díjat kapja:
Fodor Imréné, a Szombathelyi Játéksziget Óvoda vezetője


Fodor Imréné 1981-ben kezdte óvodapedagógusi pályafutását, 1999-től dolgozik a Játéksziget Óvodában, 2011-től óvodavezetőként. Pedagógusként és óvodavezetőként is azon munkálkodott, hogy a gyermekek boldog élményekkel térjenek haza az óvodából.  A megterhelés nélküli eszközökkel és módszerekkel való fejlesztést erősítette óvodájában. Ehhez kapcsolódóan 2012-től az Eötvös Lorád Tudományegyetem felkérésére szervezi a játék bázisintézményi bemutatókat, szakmai előadásokat tart a főiskolán "Játék az óvodában" címmel. Köznevelési szakértő, aktív tagja az óvodavezetők munkaközösségének, a Közoktatási Szakértők Országos Egyesületének. Munkája elismeréseként 2004-ben a Kiemelkedő Pedagógus munkáért díj II. fokozatában részesült.


A Szombathely Oktatásügyéért díjat kapja:
Tóthné Talabér Gyöngyi, a Szombathelyi Napsugár Óvoda gyógypedagógusa


Tóthné Talabér Gyöngyi Az érettségi után képesítés nélküli óvónőként dolgozott, az itt szerzett élmények hatására végezte el a tanító szakot. A Gencsapáti Nevelőotthonban helyezkedett el, és folytatva tanulmányait pszicho-pedagógia szakos gyógypedagógus diplomát szerzett. 1993-tól a Napsugár Óvodában dolgozott gyógypedagógusként, majd 1995-ben az Aranyhíd Egységes Gyógypedagógiai, Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézmény Micimackó Óvodájába került. 2004-ig gyógypedagógus, 2004. és 2015. között a tagintézmény vezetője volt. 2015-től városi gyógypedagógusként az önkormányzati óvodákban az autizmus spektrumzavaros gyermekek speciális fejlesztését végzi. Több évtizedes kiemelkedő pedagógiai munkája elismeréseként javasolta az intézmény a kitüntetésre.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Az örömé és a táncé volt a főszerep: horvát bál az Agorában
Szombat este az Agora Művelődési és Sportházban tartotta a vas megyei horvát közösség hagyományos bálját.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
legfrissebbek
Futsal: már az első félidőben eldöntötte a DEAC elleni mérkőzést a Haladás
A zöld-fehér alakulat ugyan a 2. percben hátrányba került, erre azonban még a szünet előtt 5 góllal tudott válaszolni, s végül 6-2-es győzelemmel térhet haza.
Kiss Norbert: négy EB-cím után is új célok, tervek viszik előre
2014, 2015, valamint 2021 után a tavalyi esztendőben is megnyerte a kamion Európa-bajnokságot, amivel már négyszeres győztesnek mondhatja magát, a szakági örökrangsorban pedig csupán a német Jochen Hahn előzi meg. A szombathelyi Kiss Norberttel az előző idény legfontosabb momentumairól, az idei várakozásokról, de a kamionsport jövőjéről is beszélgettünk.
A Savaria InterCity mozdonyának áramszedője letört, nem közlekednek a vonatok Budaörs és Kelenföld
A Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört, a felsővezeték is megrongálódott. Az állomásra ekkor érkező, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor induló railjet mozdonyának szélvédője betörött. Mindkét vonat Budaörsnél vesztegel, olvasható a MÁV Facebook-oldalán.
Disznóvágáshoz használt eszközöket lopott el Vasegerszegről
A legjobbak között a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum
Megjelent az IKK 2023-as technikumi rangsora, melyen előkelő, harmadik helyen végzett a Vas Megyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum. Több vasi iskola is fent van a 100-as listán.