km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Kisebb tűz volt a szombathelyi plázában

Kisebb tűz volt a szombathelyi plázában

A bevásárlóközpont egyik éttermében keletkezett kisebb tűz, ami aktiválta az automata oltóberendezést. A tüzet eloltotta, de a víz miatt milliós kár keletkezett.

 

Kiürítették a Savaria Plazát csütörtökön délután, miután tűz keletkezett egy ázsiai étterem konyhájában. A moziban félbeszakadt a film és megkérték a nézőket, hogy azonnal hagyják el az épületet, írja a 112Press.


A bevásárlóközpontban tartózkodók pánik nélkül, fegyelmezetten mentek ki az utcára és nyugodtan várakoztak. Volt, aki megpakolt bevásárlókocsit hagyott az üzletben, illetve volt olyan vásárló is, aki a személyes dolgait is a bevásárlókocsiban hagyta. Később ő kihozhatta az értéktárgyait.


Az eset során személyi sérülés nem történt. A mentők és a tűzoltók is megkérdezték az utcán tartózkodókat, hogy van-e valakinek egészségügyi problémája az eset miatt, de senki sem jelentkezett. A mozit elhagyó nézőket arról tájékoztatták, hogy ma már nem lesz vetítés. A mai filmre szóló jegyüket becserélhetik egy másik alkalomra.


Az automata oltóberendezés a tűzoltók megérkezésére eloltotta a tüzet. A nagy mennyiségű víz miatt az étterem alatt található drogéria álmennyezete leszakadt, az érintett terület alatti árukészletre törmelék hullott és víz ömlött.
 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.