km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kis tűzoltók látogattak a szombathelyi laktanyába

Kis tűzoltók látogattak a szombathelyi laktanyába

A hagyományokhoz híven az idei évben is megrendezik a Bonaventúra tűzoltótábort Szombathelyen. A július 12-16-ig tartó táborban összesen harminckét általános iskolás gyermek vesz részt, olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

 

Mint írják, a táborban a gyermekek öt napon keresztül különböző, a tűzoltósággal kapcsolatos programon vehetnek részt. A szerelési foglalkozások alkalmával elsajátíthatják a tűzoltás alapjait, az elméleti foglalkozásokon pedig olyan ismeretanyagot tanulhatnak meg, amely a biztonságos életvitel nélkülözhetetlen részét képezik. Mindezen tudásanyag azokban az időkben lehet a segítségükre, ha lakóhelyükön vagy az iskolában tüzet érzékelnek, tudják, hogy kit és miről kell értesíteniük. 


A hét egyik napján a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon tettek látogatást, ahol a szertár és a tűzoltógépjárművek megtekintését követően egy próbariasztásnak is részesei lehettek. A gyermekek a csütörtöki napon egy vizsgán is részt vesznek, ahol mind elméleti, mind pedig gyakorlati tudásukról számot adhatnak szüleik előtt. 

 

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy/Vas MKI

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.