km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kilencvenöt tonna élelmiszeradomány gyűlt össze az Élelmiszerbank jótékonysági akcióján

Kilencvenöt tonna élelmiszeradomány gyűlt össze az Élelmiszerbank jótékonysági akcióján

Több mint 95 tonna adományt adtak össze a vásárlók a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országos tartósélelmiszer-gyűjtő akciójában a hétvégén - adja hírül az MTI.

A Tesco és az Aldi összesen 200 áruházában megvalósuló, kétnapos kampány minden egyes percében 18 élelmiszercsomagra elegendő felajánlás gyűlt össze. Az Élelmiszerbank 19 ezer nehéz sorsú embert tud támogatásban részesíteni a következő hetekben ezekből a termékekből - közölte az egyesület hétfőn az MTI-vel. Az összefogásban az ország 115 településén csaknem 3000 önkéntes működött közre, akik egy-egy konzerv, tészta vagy egyéb, hűtést nem igénylő élelmiszer megvásárlására kérték a vásárlókat, hogy a következő hetekben a boltok környéken élő nélkülöző emberek között oszthassák ki azokat. Az akció eredményeként több mint 108 millió forint értékű élelmiszert sikerült összegyűjteni - áll a közleményben.

Az Élelmiszerbank tájékoztatása szerint most először az adventi időszakon kívül is a lakossághoz fordultak segítségért, hogy azoknak a tömegeknek is támaszt nyújthassanak, akiket az elmúlt időszak áremelkedései sodortak létbizonytalanságba. Az adományozók a legtöbbet ezúttal tartós tejből ajánlották fel, amit a máskor is nagy számban érkező rizs, tészta és konzervek követtek a sorban, de édességből és bébiételekből is több mint 10 ezer kilónyi adomány érkezett. A vásárlók a tartós élelmiszerekkel közvetlenül a környezetükben élő nehéz sorsú embereket segíthették. Az összegyűjtött termékeket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környékén működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz, például nagycsaládosokhoz, gyermekotthonok lakóihoz, idősgondozásban élőkhöz, családsegítő szolgálatok ügyfeleihez, fogyatékkal élőket támogató intézményekbe és kistelepüléseken élő, rászoruló emberekhez.

Az Élelmiszerbank hangsúlyozta, hogy hétfő reggeltől folytatják az élelmiszermentő munkát, amellyel egész évben segítenek a nélkülözőknek. Önkénteseikkel és partnereikkel 700 áruházat és tucatnyi élelmiszergyártót keresnek fel minden nap, hogy összegyűjtsék tőlük a lejáratközeli, illetve csomagolási hibás termékeiket. Az Élelmiszerbank országos hálózata naponta körülbelül 30 ezer kiló feleslegessé vált, de még tökéletesen fogyasztható élelmiszert ment így meg, hogy azok a kereskedőktől ne a kukákba vagy a szemétégetőkbe vándoroljanak, hanem rászorulók asztalára kerüljenek - zárul a közlemény.

(MTI)

Fotó:Élelmiszerbank.hu
 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.