km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kilencedszerre találkoznak Vas megye tűzoltói

Kilencedszerre találkoznak Vas megye tűzoltói

A sárvári Nádasdy-várban és annak várparkjában rendezik meg a Vas Vármegyei Tűzoltó Találkozót május 25-én.

Minden évben várva várt program, hogy a Vas megyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóinak felvonulásától és szirénájának hangjától hol és mikor is lesz hangos a környék. 2024-ben csaknem 500 tűzoltó több mint 60 tűzoltószervezettől, a Sárvár központjában lévő történelmi nevezetesség, a Nádasdy-vár parkjában gyülekezik május utolsó szombatján.

Akik kilátogatnak a gyermeknaphoz közeli rendezvényre, most sem fognak csalódni – ígéri a katasztrófavédelem. A rendezvény a gépjárművek felsorakozását követően 8.45-kor a Sárvári Koncertfúvószenekar térzenéjével veszi kezdetét, majd ezt egy ünnepélyes megnyitó követi 9 órakor, amelyre a találkozó összes résztvevője felsorakozik. A megnyitó keretében a megyei tűzoltók jelképes összetartozásaképp egy kopjafát lepleznek le, amelyet a történelmi egyházak képviselői a helyszínen megáldanak, felszentelnek.

Mint írják, a megnyitót követően bíznak benne, hogy benépesül a vár környezete, ugyanis temérdek programmal készülnek, melyek után remélik, hogy gyermekek és felnőttek egyaránt élményekkel távoznak majd. A programok között szerepel többek között a szombathelyi MAN tűzoltó, valamint a Volkswagen Amarok drónszállító gépjárművek bemutatása, a Területi Tűzmegelőzési Bizottság sátrának kitelepülése, de tipikus tűzoltós programok is lesznek. Így lehetőség nyílik tálcatűz oltásra, kötéltechnikai bemutatót tartanak a celldömölki tűzoltók, propán-bután gázpalack tüzének oltását is megcsodálhatják a nézelődők.

Ami idén sem maradhat el, az a kistűzoltók próbatétele, ami 10.30-kor kezdődik. A bátor és elszánt gyermekek, ugyanis egy akadálypályát teljesítve szerezhetik meg kistűzoltó igazolványukat, majd egy fogadalomtételt követően ők is igazi kis tűzoltókká válhatnak.

A találkozót minden évben a tűzoltó gépjárművek együttes elvonulása zárja, amelyre 13.30-kor kerül sor.

Fotó: Fehér Imre

címkék
bozsoki_önkéntes_tűzoltók, celldömölki_tűzoltók, celldömölki_tűzoltóság, celldömölki_önkormányzati_tűzoltók, csepregi_tűzoltók, Dr._Bognár_Balázs_tűzoltó_dandártábornok, Egyed_László_tűzoltó , felsőcsatári_önkéntes_tűzoltók, felsőcsatári_önkéntes_tűzoltóság, Felsőcsatári_Önkéntes_Tűzoltó_Testület, felsőszölnöki_önkéntes_tűzoltók, hosszúperesztegi_tűzoltók, hosszúperesztegi_tűzoltóság, hosszúperesztegi_önkéntes_tűzoltók, jákfai_önkéntes_tűzoltók, katasztrófavédelem, katasztrófavédelmi_gyakorlat, katasztrófavédők, kőszegi_tűzoltók, kőszegi_önkormányzati_tűzoltók, kőszegi_önkormányzati_tűzoltóság, Körmendi_Hivatásos_Tűzoltóparancsnokság, Körmendi_Katasztrófavédelmi_Kirendeltség, Körmendi_Tűzoltók, Körmendi_Tűzoltóság, Lakatár_Gábor_tűzoltó_ezredes, megyei_tűzoltónap, nardai_önkéntes_tűzoltók, nardai_önkéntes_tűzoltóság, nicki_tűzoltók, nicki_tűzoltóság, Őriszentpéteri_Önkéntes_Tűzoltók, Őriszentpéteri_Önkéntes_Tűzoltóság, Országos_Katasztrófavédelmi_Főigazgatóság, répcelaki_tűzoltók, répcelaki_önkormányzati_tűzoltók, Sárvár, Sárvári_Hivatásos_Tűzoltóparancsnokság, sárvári_tűzoltóság, szentgotthárdi_hivatásos_tűzoltók, szentgotthárdi_tűzoltók, Szombathelyi_Hivatásos_Tűzoltóparancsnokság, Szombathelyi_Katasztrófavédelmi_Kirendeltség_, szombathelyi_tűzoltók, szombathelyi_tűzoltóság, toronyi_önkéntes_tűzoltók, toronyi_önkéntes_tűzoltóság, Toronyi_Önkéntes_Tűzoltó_Testület, tűzoltók, tűzoltóság, tűzoltó_jelöltek, Tölgyesi_Levente_tűzoltó_alezredes, újonc_tűzoltók, vasvári_tűzoltók, vasvári_tűzoltóság, vasvári_önkormányzati_tűzoltók, Vas_Megyei_Tűzoltó_Találkozó, Vas_Vármegyei_Katasztrófavédelmi_Igazgatóság, önkéntes_tűzoltók, önkéntes_tűzoltóság_
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.