km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Kifizette a nyaralást, a szállásadó helyett csalókhoz került a pénz

Kifizette a nyaralást, a szállásadó helyett csalókhoz került a pénz

Egy szombathelyi férfit csaptak be, írja a police.hu.

Mint a tudósításban szerepel: "Lassan indul a 2024-es turisztikai szezon, megkezdődnek a tavaszi pihenések vagy akár már a nyaralások lefoglalása. Egy szombathelyi lakos is lefoglalta szállását egy online oldalon keresztül. A művelet véglegesítésénél a bankkártyaadatait is meg kellett adni fedezetként. Terhelés nem történt a kártyájára, mivel az csak egy hónappal később volt esedékes.

Két hét múlva azonban kapott egy értesítést angol nyelven a felületen létrehozott fiókján belül, amely látszólag a szállásadótól érkezett. Tájékoztatták, hogy nem tudták a bankkártyát megterhelni, ezért hozzon létre egy online fizető rendszerben fiókot, majd az ott kapott bankkártyaadatokat adja meg az e-mailben küldött linken keresztül. Leírták, ha nem teszi meg 24 órán belül, törölni fogják a foglalását. A férfi ennek sajnos eleget tett, mivel nem akarta veszni hagyni utazását, így azonban a csalók azonnal leemelték a számlájáról a pénzt. Amikor utólag felvette a szállásadóval a kapcsolatot, ők tájékoztatták, hogy az üzenetet nem ők küldték és pénzt sem vontak le tőle.

Szinte minden esetben jellemző, hogy a csalók gyors cselekvésre szeretnék rávenni az áldozatukat, ezért mindig legyen gyanakvó, ha sürgető hangvételű üzenetet kap!

Ne feledje, ha online foglal, fizetés előtt közvetlenül a szállásadóval egyeztessen!

SMS-ben, e-mailben küldött linkre soha ne kattintson!

Ha sikerrel jártak a csalók, azonnal vegye fel a kapcsolatot bankja ügyfélszolgálatával, az online foglalási irodával, a szállás üzemeltetőjével és tegyen feljelentést a rendőrségen!

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalók felderítésére. Az internetes csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat kiberpajzs.hu oldalon szerezhet további hasznos információkat.

Legyen óvatos, ne döntsön elhamarkodottan! Az online csalások megelőzésének érdekében többek között ezekre hívja fel a figyelmet a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság."

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.