km/óra
  2024.06.15., szombat  •  Jolán, Vid napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Ki a következő?: mellrákon átesett nők történeteit meséli a fotókiállítás a spotházban

Ki a következő?: mellrákon átesett nők történeteit meséli a fotókiállítás a spotházban

Két kiállítás nyílt egy ügy érdekében szerdán az Agora Művelődési és Sportház galériáján. A Ki a következő? és az Egy élet-két csoda című tárlatok olyan fiatal nőket, édesanyákat mutatnak be, akik átestek a mellrákon. A szervezők célja felhívni a figyelmet a betegségre, a szűrővizsgálatok fontosságára, reményt adni az érintett hölgyek számára.

 

Figyelemfelkeltő, két részből álló kiállítás nyílt az Agora galériáján a nemzetközi nőnap alkalmából. A Ki a következő? című tárlaton 10 mellrekonstrukción átesett nő vállalja történetét és műtéti hegeit, amelyekre csodás henna mintákat festettek. A kiállítás másik része az Egy élet-két csoda címet kapta, itt 18, zömmel 40 év alatti hölgy mutatkozik be. Náluk a terhesség ideje alatt diagnosztizáltak emlőrákot. Elolvashatjuk történeteiket, láthatjuk gyermekeiket, testüket és műtéti hegeiket. Olyan anyukákat ismerhetünk meg, akik az emlőrák leküzdése után vállaltak gyermeket. A csodálatos fotókat Dombovári Tamás és Csikós Árpád készítették.


A kiállítást dr. Nemény András polgármester nyitotta meg. Kiemelte, bátorság kell ahhoz, hogy az életet válasszuk, nemcsak a sajátunkat, hanem akár a sajátunk árán, annak kockáztatásával egy másik életet. Bátorság az is, amikor valaki felvállalja a saját történetét, s egy ilyen nehéz helyzetben kiáll, hogy segítsen másoknak.


A kiállítás megnyitóján Hegedüs Gyöngyvér hennafestő, Halom Bori, a Mellrákinfó Egyesület alapító elnöke, Horváth Carmen mellrák-túlélő és Halász Imréné, a Soroptimist szombathelyi elnöke is szót kapott. Ő hozzátette, a kiállításnak több célja van: felhívni a figyelmet a mellrákra, arra, hogy a betegség után is van élet. Továbbá segítséget nyújtani azoknak a hölgyeknek, akik a betegségben szenvednek. 


A kiállítás március 30-ig tekinthető meg a művelődési és sportház galériáján.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
legfrissebbek
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Baleset történt a 87-es főúton
A szombathelyi tűzoltók végzik a műszaki mentést, írják a vasi katasztrófavédők.
Isten éltesse, Rost Andrea!
Ma 62 esztendős. 1962. június 15-én, Budapesten született Rost Andrea Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes (szoprán), érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a 2024-es budapesti olimpia és paralimpia nagykövete. Nemzetközi pályáját Riccardo Muti indította el, aki 1994-ben meghívta a milánói Scalába, írja a Paprikablog Facebook-oldala.
Foci Eb 2024: Szijjártó Péter: minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet lesz Kölnben a magyar válogatott meccse idején
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a németországi Európa-bajnokságon részt vevő magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének helyet adó Kölnben.
Betontuskónak csapódott egy árokba sodródó Fiat Vasasszonyfa határában
A sofőr egy jobbra ívelő kanyarban vesztette el az uralmát a jármű irányítása felett. Az autó a menetirány szerinti jobb oldalon tért le az útról és a felázott árokba sodródott, ahol egy nem várt szilárd akadályba ütközött, írja a 112press.hu.