km/óra
  2021.10.20., szerda  •  Vendel napja
Két súlyos és egy könnyű sérüléssel járó baleset történt

Két súlyos és egy könnyű sérüléssel járó baleset történt

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában kettő, súlyos és egy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik öt, anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél is helyszíneltek, közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2021. szeptember 1-jén, Szombathelyen. Egy helyi lakos kerékpárral közlekedett a Szabó Miklós utcában kialakított gyalogjárdán a Bartók Béla körút irányába, amikor haladása során egy, a Tóth Géza tér irányából közlekedő kerékpárosnak nekihajtott. A balesetben az egyik biciklis az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.


Súlyosan megsérült az a járművezető, aki 2021. szeptember 1-jén szenvedett balesetet a 86-os számú főúton. Egy körmendi lakos tehergépkocsival közlekedett Répcelak felől Győr irányába, amikor haladása során a 121-es kilométerszelvényben, egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott az útról és a vízelvezető árokba csapódott. A baleset körülményeit a Sárvári Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.


Ugyancsak súlyosan megsérült az a kerékpáros is, aki 2021. szeptember 1-jén szenvedett balesetet Sárváron. Egy mesterházai lakos kerékárral közlekedett az Alkotmány utcában kialakított gyalogjárdán a Rákóczi Ferenc utca irányába, ahol egy gépkocsi elé hajtott. A kerékpáros az ütközés következtében a földre esett. A baleset körülményeit a Sárvári Rendőrkapitányság szabálysértési keretében vizsgálja.

Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: A Vép nyerte forduló rangadóját, helycsere történt az élen
Tovább menetel a Haladás VSE-Zanati SE, az újoncot csupán három pont választja el a dobogós helyektől. A Kőszeg tíz emberrel dolgozta le kétgólos hátrányát, a Jánosháza pedig az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet Szentgotthárdon. A Sárvár és a Király is magabiztosan nyert, amivel utóbbi a tabella élére ugrott. A Bük és az Egyházasrádóc összecsapása gól nélküli döntetlent hozott.
Vonattal ütközött egy autó Csákánydoroszlónál, hárman meghaltak (frissítve)
Vonattal ütközött össze egy gépkocsi Gasztony és Csákánydoroszló között, egy vasúti átjáróban. Az autóban utazók közül mindenki életét vesztette.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Dübörög az előválasztás második fordulója
Hétfőn majdnem 85 ezren, kedden 97 ezren tették le a voksukat Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre.
legfrissebbek
Halott menekülteket találtak egy kisbuszban Ausztriában
Egy embercsempész kedden 28 menekültet szállított furgonjával Magyarországról Ausztriába. A Cinfalvai/Siegendorf Puszta területén járőröző katonák tartóztatták fel a kisbuszt, melynek rakterében két halottat is találtak. A sofőr elmenekült a helyszínről, a keresésben a magyar rendőrség is részt vesz, olvasható az orf.at-n.
Halálos karambol a 84-es főúton Nemeskeresztúrnál: aszfaltot szállító kamion és egy személyautó ütközött (frissítve)
Összeütközött egy aszfaltot szállító kamion és egy személyautó a 84-es főúton, Nemeskeresztúr térségében. A személyautó vezetője a helyszínen meghalt.
Először látható Magyarországon Wayne McGregor Chroma című koreográfiája
Wayne McGregor Chroma című darabja az alkotó szándékai szerint az emberi test drámáját vizsgálja, valamint azt, ahogy a test a legszélsőségesebb gondolatokat és érzelmeket is képes kifejezni.
Egyhetes munkaszünet bevezetését kezdeményezte az orosz kormány
Idén korábban május 1. és 10. között rendeltek el hasonló kényszerszabadságot Oroszországban. 
Jelentősen elmarad a kukoricatermés a sokéves átlagtól Tolnában
Az aszály nem tett jót a napraforgó minőségének sem, a magok olajsavtartalma 42-48 százalék volt, ami szintén kevesebb a megszokottnál.