km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Két busz közé szorult egy Skoda, megsérült a busz utasa

Két busz közé szorult egy Skoda, megsérült a busz utasa

A személyautó vezetője egy buszmegállóban álló autóbuszt akart kikerülni, de nem vette észre a belső sávban haladó csuklós Mercedest. A buszsofőr úgy fékezett, hogy az utasok ne zuhanjanak előre, de az ütközéskor egy asszony így is megsérült.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a szombathelyi Rohonci úton, csütörtökön délután. Olad felől a belváros irányába tartott egy helyijáratos csuklós Mercedes. A külső sávban egy Setra busz állt az "Órásház" elnevezésű buszmegállóban. A külső sávban haladó Skoda vezetője figyelmetlenül sorolt át a belső sávba és éppen az érkező 30Y-os csuklós busz elé került.


A 112Press információi szerint ilyen esetekben a buszsofőrök az utasok védelmében nem a maximális erővel fékezik a buszt és a kormányt sem rántják el, hiszen akkor sok sérültje lenne egy hasonló koccanásnak, illetve annak is, ha a busz nem ütközik semmivel.


A Mercedes már kis sebességgel ütközött a Skoda oldalának, ami ettől érintőlegesen ütközött a Setrával is. A személyautó beszorult a két busz közé, a sofőr nem sérült meg és kb. fél óráig még bent ült az autójában, amíg a mentők a sérülttel foglalkoztak. Információk szerint egy asszony esett neki egy kapaszkodó rúdnak. A mentők kórházba szállították.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.