km/óra
  2024.02.24., szombat  •  Szőkőnap napja
Két balesetben öt autó ütközött a 88-as főúton, a vasúti átkelőnél

Két balesetben öt autó ütközött a 88-as főúton, a vasúti átkelőnél

Pár másodpercre váltott csak pirosra a fénysorompó a 88-as főúton, egy Peugeot vezetője pedig fékezett, hogy megálljon. Ekkor ütközött neki egy jármű, majd nem sokkal később újabb ütközések történtek.

 

Személyi sérülés nélküli közlekedési balesetek történtek a 88-as főúton, Ölbő közelében, írja a 112Press. Sárvár felől az M86-os autóút irányába tartott egy Peugeot személyautó, ami előtt pirosra váltott a fénysorompó. Az autó vezetője fékezett, hogy megálljon, de közben a fénysorompó újra fehérre váltott. Ekkor ütközött az autó hátuljának egy Seat személygépkocsi.


A Seat lehúzódott az út szélére, a Peugeot vezetője pedig előbbre járt, hogy biztonságos helyen álljon félre, de a gépkocsi lefulladt a sáv közepén. A mögötte érkező Fiat vezetője biztonságosan megállt mögötte, az őt követő Toyota vezetőjét viszont váratlanul érte a vasúti átkelő után megálló gépjármű. A sofőr jobbra, az árok felé húzta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést, de ez nem sikerült és a Toyota kisebb rongálódással az árokban állt meg. Az utána érkező Peugeot vezetőjét is meglephették az események és az autó belehajtott a Fiatba.


Érdekesség, hogy az elsőként ütköző Seat vezetője először nem ismerte el a felelősségét a balesetért, de később meggondolta magát.


A helyszíni szemle ideje alatt rendőri irányítás mellett, egy sávon haladhatott a forgalom. 

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak