km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Klasszikusok a csillagok alatt

Klasszikusok a csillagok alatt

Egyedülálló, sokak által várt kezdeményezés valósult meg, kertmozi nyílt az Emlékmű-dombon. Az „Érezd Szombathelyt!” programsorozat részeként augusztus 13-án és 14-én 20 órától rendhagyó vetítésre várták/várják a filmszerető közönséget.

 

Mindkét estére egy, ma már klasszikusnak számító zenés filmvígjátékkal készültek: tegnap a Csinibabával kedveskedtek, ma pedig a Made in Hungariával hangolódhatnak a résztvevők a valódi csemegének számító koncertfilmre. Péntek este a Queen 1986-os budapesti fellépését nézhették meg a rajongók, ma a Rolling Stones Hyde Park-i koncertje igazi örömzenét ígér a rockzene rajongóinak a filmvásznon.


A vetítőfelület Szombathelyen most első alkalommal egy nagyméretű légvászon. A mozipiknik azért is egyedülálló, mert nincs előre telepített szék, nincs előre kijelölt-lefoglalt hely. Mindenki úgy és ott foglal helyet, ahogy és ahol szeretne, de plédet, kisszéket ajánlott magunkkal vinni. A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy a helyfoglalás kötetlenül, érkezési sorrendben történik.


Ma még kinyit a kertmozi: 


2021. augusztus 14.
20.00 Made in Hungaria (12)  
Zenés magyar vígjáték 109 perc, 2009


22.00 The Rolling Stones – Sweet Summer Sun – A Hyde Park-i koncert (12)
Angol koncertfilm, 118 perc, 2013

 

Az eseményről a Szombathelyi Televízió is tudósított: 

 

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.