km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Kerékpáros tekert BMW elé Szombathelyen, nem vette észre az esőben érkező autót

Kerékpáros tekert BMW elé Szombathelyen, nem vette észre az esőben érkező autót

A Szent Gellért utca felől érkező biciklis az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére hajtott az úttestre. A Körmendi úton érkező személyautó vezetője fékezett és éppen csak koccant a kerékpárral, de ennyi elég volt ahhoz, hogy az asszony elessen.

 

Szerencsés kimenetelű közlekedési baleset történt kedden este a szombathelyi Körmendi úton, írja a 112Press. A belváros felől érkezett egy BMW személyautó, amelynek a vezetője észlelte a menetirány szerinti bal oldalról érkező kerékpárost, aki az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére át akart hajtani az úttesten a Szent Gellért utca kereszteződése előtt.


A sofőr fékezett és már nagyon kis sebességgel koccant a kerékpárossal, aki ettől elesett. A nyomok alapján a BMW rendszámtáblája lökte meg a kerékpár pedálját.


Úgy tudják, hogy az asszony nem nézett körül áthaladás előtt, a zuhogó eső és az erős szél miatt lehajtott fejjel közlekedett, az arca köré tekert védőruházattal. A BMW vezetőjének azt mondta, hogy nincs szüksége mentőre és munkába igyekszik. A gépkocsi vezetője azonban ragaszkodott ahhoz, hogy vizsgálják meg a biciklist.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.