km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kedvelt „kamasszá érett” a WSSZ!

Kedvelt „kamasszá érett” a WSSZ!

Jókedvűen, énekkel, tánccal, felvonulással – nevezhetnénk így is akár: élőlánccal – ünnepelték szombaton a Weöres Sándor Színház fennállásának 15. évfordulóját a szombathelyi belvárosban. 


Teátristák, színházrajongók, szimpatizánsok a Főtéri szökőkúttól vonultak vidám seregletként a Király utcai jegyirodához Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármesterrel és Szabó Tibor színi direktorral az élen. 
A két prominens vezető az irodában nagyméretű Emléklapot írt alá, melyen Weöres Sándor-idézet szerepel: „Hosszú a virágfüzér, / kéztől kézig ér, / valamennyi kézen át / kezdettől végig ér. / Átléptünk a hegyen, / fogjátok a füzért / mindkét hegyoldalon.  / Lejtünk a tengeren, / fogjátok a füzért / mindkét partoldalon. / Szállunk az égen át, / a csillagok között, / hosszú a virágfüzér / kéztől kézig ér, / valamennyi kézen át / kezdettől végig ér.”
Az ünneplők ismét nekilódultak, s a belvároson keresztül elballagtak egészen a teátrumig. Szabó Tibor köszöntötte az érkezőket, Szerémi Zoltán Osztálytalálkozó című versét/dalát adta elő. Kihirdettetett, hogy az eddigi produkciók közül az Anconai szerelmesek és a még most is műsoron lévő A Pál utcai fiúk a közönség legnagyobb kedvencei. Utóbbiból fölcsendült az egyik legfontosabb/legnépszerűbb dal, néhány szereplő jóvoltából: Mi vagyunk a Grund! Együtt énekeltük: „Miért félnénk, miért élnénk, / Ha nem egy álomért?”
A színházszeretők üzenhettek a jövőnek, merthogy néhány észrevételüket leírhatták: mit is jelent(ett) számukra a WSSZ? Az összecsavart papírtekercset időkapszulába helyezték, amit az utókor számára a WSSZ falában helyezett el Csonka Szilvia. 


SZP

Fotó Mészáros Zsolt

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.
legfrissebbek
230 településen gyérítik a szúnyogokat a héten, Vas megyében egy helyen sem
A héten tizenhárom vármegye 230 településén, hatvanezer hektáron gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.
Foci Eb 2024: Románia-Ukrajna 3-0
A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.
Zsúfolásig megtelt a szurkolói sátor a Sportház előtt
Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna szombaton a Sportház előtti téren. 15 órakor első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott a németországi tornán. A szurkolói házban a drukkerek óriáskivetítőn követhették a Svájc elleni találkozót, amely 3-1-es vereséggel ért véget.
ÖkoPlusz Fesztivál a környezettudatosság jegyében
Nyolc helyszínen közel 100 programmal várta a látogatókat az ÖkoPlusz Fesztivál pénteken és szombaton a Kámoni Arborétumban. A természetközeli rendezvényt immár harmadszor szervezte meg a H+ Média és Kulturális Egyesület a környezettudatosság, az ismeretterjesztés és a szórakoztatás jegyében, minden korosztály számára.
Boszorkányok, bronzöntés, deresre húzás, rabszállító kocsi és sok-sok művészeti program vár a Múzeumok Éjszakáján
Június 22-én kilenc helyszínen, 70 programmal várja látogatóit a Múzeumok Éjszakája, melyről hétfőn, a Savaria Múzeumban tartottak sajtótájékoztatóta részt vevő intézmények képviselői.