km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Kedvelt „kamasszá érett” a WSSZ!

Kedvelt „kamasszá érett” a WSSZ!

Jókedvűen, énekkel, tánccal, felvonulással – nevezhetnénk így is akár: élőlánccal – ünnepelték szombaton a Weöres Sándor Színház fennállásának 15. évfordulóját a szombathelyi belvárosban. 


Teátristák, színházrajongók, szimpatizánsok a Főtéri szökőkúttól vonultak vidám seregletként a Király utcai jegyirodához Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármesterrel és Szabó Tibor színi direktorral az élen. 
A két prominens vezető az irodában nagyméretű Emléklapot írt alá, melyen Weöres Sándor-idézet szerepel: „Hosszú a virágfüzér, / kéztől kézig ér, / valamennyi kézen át / kezdettől végig ér. / Átléptünk a hegyen, / fogjátok a füzért / mindkét hegyoldalon.  / Lejtünk a tengeren, / fogjátok a füzért / mindkét partoldalon. / Szállunk az égen át, / a csillagok között, / hosszú a virágfüzér / kéztől kézig ér, / valamennyi kézen át / kezdettől végig ér.”
Az ünneplők ismét nekilódultak, s a belvároson keresztül elballagtak egészen a teátrumig. Szabó Tibor köszöntötte az érkezőket, Szerémi Zoltán Osztálytalálkozó című versét/dalát adta elő. Kihirdettetett, hogy az eddigi produkciók közül az Anconai szerelmesek és a még most is műsoron lévő A Pál utcai fiúk a közönség legnagyobb kedvencei. Utóbbiból fölcsendült az egyik legfontosabb/legnépszerűbb dal, néhány szereplő jóvoltából: Mi vagyunk a Grund! Együtt énekeltük: „Miért félnénk, miért élnénk, / Ha nem egy álomért?”
A színházszeretők üzenhettek a jövőnek, merthogy néhány észrevételüket leírhatták: mit is jelent(ett) számukra a WSSZ? Az összecsavart papírtekercset időkapszulába helyezték, amit az utókor számára a WSSZ falában helyezett el Csonka Szilvia. 


SZP

Fotó Mészáros Zsolt

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban