km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten

Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten

A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.

Villámrajtot vett a szombathelyi együttes Kecskeméten: a mieink szép akciókat vezetve, gyors gólokat szerezve állva hagyták a házigazdát, a 10. percben már 8-2-re vezetett Pődör Zoltán alakulata. Az időkérés sem segített Iványiéknak, akik nem tudtak közelebb zárkózni (13. perc: 4-11). Később felváltva estek a találatok, de állandósult a 7-8 gólos differencia (18. perc: 8-14).

A friss igazolás, Dombi Luca is jól játszott, találataival már kilenc volt közte a 26. percben (10-19). A különbség folyamatosan nőtt, a szünetre 11-24-es állással vonultak az együttesek.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a szombathelyiek tetszés szerint lőtték a gólokat, a 42. percben már csaknem húsz volt közte (15-34). A vendégeknél valamennyi játékos pályára lépett, a fiatalok is lendületet adtak a gárdának. 16-36-nál újra időt kért a hazai tréner.  

Tovább nyílt az olló, az utolsó negyed órára már 22 gólos fórral vezettek Vargáék. A hátralévő idő már csak formalitás volt, esélyeshez méltóan hozta el a két bajnoki pontot a sereghajtó otthonából Pődör Zoltán együttese.

Végeredmény: Kecskemét - SZKKA 24 - 49 (11-24)
SZKKA: Christe, Fritz (kapusok) – Bíró 2, Török 2, Pődör R. 8, Győri 2, Kulcsár 2, Pődör B. 10, Dombi 6, Varga 5, Szmolek 2, Horváth 2, Szendrei 2, Balogh 6, Tanaskovics. Vezetőedző: Pődör Zoltán.

(Fotó: szombathelyikezilabda.hu)

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Szójaliszt izzott a siló belső falán
Apró vadnyulaknak segített életben maradni a Noé Állatambulancia
Két pici vadnyúl érkezett a Noé Állatambulanciára, akiket egy kedves család mentett meg egy lakótelepről. A betonon hevertek testvérükkel, aki a megtaláláskor sajnos már nem élt, osztotta meg a hírt az állatambulancia közösségi oldalán.
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.