km/óra
  2023.09.23., szombat  •  Tekla napja
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten

Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten

A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.

Villámrajtot vett a szombathelyi együttes Kecskeméten: a mieink szép akciókat vezetve, gyors gólokat szerezve állva hagyták a házigazdát, a 10. percben már 8-2-re vezetett Pődör Zoltán alakulata. Az időkérés sem segített Iványiéknak, akik nem tudtak közelebb zárkózni (13. perc: 4-11). Később felváltva estek a találatok, de állandósult a 7-8 gólos differencia (18. perc: 8-14).

A friss igazolás, Dombi Luca is jól játszott, találataival már kilenc volt közte a 26. percben (10-19). A különbség folyamatosan nőtt, a szünetre 11-24-es állással vonultak az együttesek.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a szombathelyiek tetszés szerint lőtték a gólokat, a 42. percben már csaknem húsz volt közte (15-34). A vendégeknél valamennyi játékos pályára lépett, a fiatalok is lendületet adtak a gárdának. 16-36-nál újra időt kért a hazai tréner.  

Tovább nyílt az olló, az utolsó negyed órára már 22 gólos fórral vezettek Vargáék. A hátralévő idő már csak formalitás volt, esélyeshez méltóan hozta el a két bajnoki pontot a sereghajtó otthonából Pődör Zoltán együttese.

Végeredmény: Kecskemét - SZKKA 24 - 49 (11-24)
SZKKA: Christe, Fritz (kapusok) – Bíró 2, Török 2, Pődör R. 8, Győri 2, Kulcsár 2, Pődör B. 10, Dombi 6, Varga 5, Szmolek 2, Horváth 2, Szendrei 2, Balogh 6, Tanaskovics. Vezetőedző: Pődör Zoltán.

(Fotó: szombathelyikezilabda.hu)

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.