km/óra
  2024.06.19., szerda  •  Gyárfás napja
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten

Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten

A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.

Villámrajtot vett a szombathelyi együttes Kecskeméten: a mieink szép akciókat vezetve, gyors gólokat szerezve állva hagyták a házigazdát, a 10. percben már 8-2-re vezetett Pődör Zoltán alakulata. Az időkérés sem segített Iványiéknak, akik nem tudtak közelebb zárkózni (13. perc: 4-11). Később felváltva estek a találatok, de állandósult a 7-8 gólos differencia (18. perc: 8-14).

A friss igazolás, Dombi Luca is jól játszott, találataival már kilenc volt közte a 26. percben (10-19). A különbség folyamatosan nőtt, a szünetre 11-24-es állással vonultak az együttesek.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a szombathelyiek tetszés szerint lőtték a gólokat, a 42. percben már csaknem húsz volt közte (15-34). A vendégeknél valamennyi játékos pályára lépett, a fiatalok is lendületet adtak a gárdának. 16-36-nál újra időt kért a hazai tréner.  

Tovább nyílt az olló, az utolsó negyed órára már 22 gólos fórral vezettek Vargáék. A hátralévő idő már csak formalitás volt, esélyeshez méltóan hozta el a két bajnoki pontot a sereghajtó otthonából Pődör Zoltán együttese.

Végeredmény: Kecskemét - SZKKA 24 - 49 (11-24)
SZKKA: Christe, Fritz (kapusok) – Bíró 2, Török 2, Pődör R. 8, Győri 2, Kulcsár 2, Pődör B. 10, Dombi 6, Varga 5, Szmolek 2, Horváth 2, Szendrei 2, Balogh 6, Tanaskovics. Vezetőedző: Pődör Zoltán.

(Fotó: szombathelyikezilabda.hu)

Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
Isten hozta az újszülötteket!
Legfrissebb anyakönyvi híreink.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.