km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Karácsonyi gyűjtést szerveznek a rászorulóknak

Karácsonyi gyűjtést szerveznek a rászorulóknak

Minden nagyobb karitatív szervezet rendez karácsonyi gyűjtést a rászorulók javára idén is. Elsősorban tartós élelmiszert, édességet, tisztító- és tisztálkodószereket várnak, amivel megkönnyíthetik a nehéz sorsúak boldogulását az ünnep napjaiban is.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja az Interspar áruházban fogadja a felajánlásokat december 21-ig. Élelmiszerre van a legnagyobb szükség, de édességet, játékot is várnak az adományozóktól. Évek óta ismerik már a rászoruló családokat, idős, egyedülálló embereket, de mindig jönnek újak is, akik időközben nehéz élethelyzetbe kerültek. Közel 400 csomagot állítanak össze, amit a karácsony előtti napokban a szervezet székházában osztanak ki, illetve házhoz is visznek. A máltaiak szombathelyi csoportvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy ne csak ebben az időszakban gondoljunk a segítségre szoruló, elesett emberekre, hanem egész évben.


Asbóth Mária, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportjának a vezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, jó lenne, ha ez folyamatosan, karácsonytól karácsonyig tartana. Szent Márton városában az az elképzelése, hogy mindenkinek lehetne egy koldusa. Nem feltétlenül fizikai vagy anyagi értelemben, de jó lenne odafigyelni rá, meglátogatni, megkérdezni, hogy van. Egy kis lelki segítséget nyújtani, szívbéli segítséget. Ezzel is gazdagíthatnánk egymás életét.

 

Fotó: SZTV

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.