km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Karácsonyi gyűjtést szerveznek a rászorulóknak

Karácsonyi gyűjtést szerveznek a rászorulóknak

Minden nagyobb karitatív szervezet rendez karácsonyi gyűjtést a rászorulók javára idén is. Elsősorban tartós élelmiszert, édességet, tisztító- és tisztálkodószereket várnak, amivel megkönnyíthetik a nehéz sorsúak boldogulását az ünnep napjaiban is.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja az Interspar áruházban fogadja a felajánlásokat december 21-ig. Élelmiszerre van a legnagyobb szükség, de édességet, játékot is várnak az adományozóktól. Évek óta ismerik már a rászoruló családokat, idős, egyedülálló embereket, de mindig jönnek újak is, akik időközben nehéz élethelyzetbe kerültek. Közel 400 csomagot állítanak össze, amit a karácsony előtti napokban a szervezet székházában osztanak ki, illetve házhoz is visznek. A máltaiak szombathelyi csoportvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy ne csak ebben az időszakban gondoljunk a segítségre szoruló, elesett emberekre, hanem egész évben.


Asbóth Mária, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportjának a vezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, jó lenne, ha ez folyamatosan, karácsonytól karácsonyig tartana. Szent Márton városában az az elképzelése, hogy mindenkinek lehetne egy koldusa. Nem feltétlenül fizikai vagy anyagi értelemben, de jó lenne odafigyelni rá, meglátogatni, megkérdezni, hogy van. Egy kis lelki segítséget nyújtani, szívbéli segítséget. Ezzel is gazdagíthatnánk egymás életét.

 

Fotó: SZTV

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak