km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Felállították a Fő téren a városi karácsonyfát

Felállították a Fő téren a városi karácsonyfát

Már áll a város karácsonyfája a Fő téren, holnap fel is díszítik. A hatalmas fenyő eddig egy herényi ház előkertjében magasodott, a család felajánlotta a városnak.

 

Nagyjából két évtizede egy herényi családi háznak a nappaliját díszítette karácsonykor egy kis földlabdásan vásárolt fenyő – árulta el a felajánló, Brenner Árpádné. Az ünnep után a ház elé ültették, majd az évek során tíz méter magasságúra nőtt, egészséges, formás növénnyé terebélyesedett.  Mivel azonban zavarta a sövényt, és a szemetet is aláhordta a szél, nem akarták a tulajdonosok, hogy tovább nőjön. Így a fa a következő hetekben a Fő téren, feldíszítve várja majd az arra járókat.


Horváth Gábor, a körzet képviselője nagyon örül, hogy Herényből érkezik a város karácsonyfája. Elmondta, a szomszédasszony kereste meg Messengeren. Kiment leellenőrizni, és azonnal tudta, hogy idén ez a fa lesz a befutó, a győztes.


Az adventi koszorú idén a Berzsenyi térre került. Az első gyertyát november 28-án gyújtja meg dr. Nemény András polgármester ökumenikus szertartás során, de a program – a járványhelyzetre tekintettel, a csoportosulás elkerülése érdekében – nem nyilvános. Ez hasonlóképpen zajlik majd a többi adventi hétvégén is a város vezetői és történelmi egyházak papjainak közreműködésével. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.