km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Karácsony Gergely minimális előnnyel, 324 vokssal nyert

Karácsony Gergely minimális előnnyel, 324 vokssal nyert

Hétfő hajnali 4 órára teljessé vált a feldolgozottság, így elvileg véglegessé vált a főpolgármester-választás is. Eszerint Karácsony Gergely minimális előnnyel, mindössze 324 szavattal győzte le Vitézy Dávidot.

Sok óra várakozás után hétfő hajnalra megszületett a vasárnapi főpolgármester-választás végeredménye – elvileg. Azért elvileg, mert ugyan megvan a 100 százalékos feldolgozottság, és eszerint az újraválasztásért küzdő Karácsony Gergely győzött, ám a különbség nagyon kicsi: mindössze 0,04 százalék, ami nem több, mint 324 voks.

Az eredmény azért sem tekinthető véglegesnek, mert Vitézy Dávid már a teljes feldolgozottság előtt bejelentette, hogy szükség lesz a szavazatok újraszámolására. Karácsony viszont győzelmi bejelentést tett, és az újraszámolást, mint kisebb leküzdendő akadályt említette - írja a HVG.

 

Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.