km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Kanyarban, esőben előző Ford sodródott Citroennek Sorokpolány közelében

Kanyarban, esőben előző Ford sodródott Citroennek Sorokpolány közelében

Terepjárót előzött egy erősen jobbra ívelő kanyarban, kereszteződésnél, zuhogó esőben egy Ford vezetője vasárnap délután Sorokpolány közelében. Az autó vezetője elvesztette uralmát a járműve felett és a szemből érkező Citroennek ütközött, írja a 112press.hu.

A tudósítás szerint "Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt vasárnap délután Sorokpolány és Rábahídvég között.

Egy Sorokpolány irányába tartó Range Rovert előzött meg jobbra ívelő kanyarban, esőben és kereszteződésnél egy Ford személyautó. Az előzés végén azonban a sofőr elvesztette az uralmát a járműve felett.

Beszitált a kocsi és átsodródtam a szemközti sávba. Nagyot hibáztam, elnézést kérek érte. A sebességem is nagyobb volt a kelleténél - mondta el a 112Press-nek a Fordot vezető fiatalember.

A Rábahídvég felé tartó Citroen vezetőjének sokat köszönhet a baleset okozója, de a megelőzött terepjáró vezetője is

-Jobbra kormányoztam az autót, de így is nekiütközött az autóm oldalának, A nyomokat látva még most sem értem, hogyan tudtam visszatérni az úttestre az árokpartról. van ott egy betonáteresz is, ha csak pár centivel arrébb van a kerék, akkor menthetetlenül beborolunk a mély mederbe - elevenítette fel a vétlen sofőr.

-A 12 éves lányom a hátam mögött ült, bekötve. Ő megsérült, a mentők kórházba szállították. Az autó 18 éves, de tavaly megcsináltattam a küszöböt a műszaki előtt. Ahogy elnézem, sokat számított. Ez volt az utolsó útja a kocsinak, de megvédett minket. Most a legfontosabb, hogy a lányomnak ne legyen semmi baja. Nagyon felelőtlen volt a baleset okozója.

A megelőzött terepjáróban egy család ült, két gyerekkel, közülük a legfiatalabb két hónapos. Az autót vezető férfi nagyon feldúlt állapotba került a baleset után. Videónkban meghallgatható az ő véleménye is az esetről."

(Fotó: Tánczos Mihály)

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
A pénztáros nem szkennelte be a termékeket, így társa fizetés nélkül vihette ki azokat a celldömölki boltból
A Sárvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik a vád szerint 2022 júniusában, egy celldömölki áruházból kilenc alkalommal loptak el különféle termékeket, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
A helyiekkel együtt gondolkodnának a jövő városáért
Németh Ákos tanácsnok arra kér mindenkit közösségi oldalán, hogy gondolkodjanak együtt a jövő városáért, vegyenek részt minél többen a JUSTNature projektben. Dr. Nemény András polgármesterrel közösen videóban kérnek segítséget a városlakóktól.
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.