km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
Kamiont előzött, az árokban landolt egy Toyota a 87-es főúton

Kamiont előzött, az árokban landolt egy Toyota a 87-es főúton

Megsérült a fiatal sofőr.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Gyöngyösfalu közelében a 87-es főúton – számolt be a 112Press. Szombathely irányába tartott egy Toyota, amit egy 19 éves nő vezetett.

A fiatal sofőr a kanyargós részen megelőzött egy körülbelül 70 km/órás sebességgel haladó kamiont, a manőver végén azonban megcsúszott, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd az árokba csapódott és felborult.

Szerencsére használta a biztonsági övét, ezért nem szenvedett súlyos sérüléseket, mindössze a gerincét fájlalta, ezért a mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították.

Bár a kocsi légzsákjai kinyíltak, a pirotechnikai övfeszítő nem robbant el – jegyzi meg a lap. Ennek az a feladata, hogy az ütközés pillanatában berántsa és rögzítse az övet, az üléshez szorítva az ott ülő embert. Az üléstámla és a fejtámla ilyenkor nagyon fontos szerephez jut: védi a gerincoszlopot, miközben az öv megakadályozza az ülésből kizuhanást. Ebben az autóban ez a rendszer valamiért nem lépett működésbe, az övet gyors mozdulatnál megakasztó egyszerű mechanika működött csak, ami nyomot is hagyott a kihúzott övön a nagy erőbehatás miatt.

Egy szemtanú elmondta, hogy megítélése szerint nem hajtott gyorsan a fiatal sofőr, vezetéstechnikai hiba okozhatta a balesetet. A 112Press információi szerint a néhány hónapja már okozott egy balesetet 19 éves nő az úgynevezett „Mikroshop kereszteződésben”.

A forgalom egy sávon, rendőri irányítás mellett haladhatott az érintett szakaszon, kisebb torlódás alakult ki. A kanyargós részen az autósok villogtatással figyelmeztették egymást, ami miatt a legtöbb járművezető már fokozott óvatossággal érkezett a kanyarba, így nem történt ráfutásos, vagy utoléréses baleset.

Fotó: 112Press

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.